Vecka 50-51, 9 – 22 december

EFKbön (428x353)
EFKbön, 2

Adventstid – en tid av möjligheter

Under några intensiva veckor i december öppnar sig många möjligheter att ta vara på adventsbudskapet för att nå ut till nya människor. Många kyrkor och samlingslokaler fylls då i samband med adventsandakter, luciafirande, barnfester och julkonserter. Många som under resten av året inte möter Bibelns budskap söker sig då till kyrkorna för att få lite adventsstämning. Eftersom många av advents- och julsångerna har ett klart evangeliskt budskap är det ett bra tillfälle att presentera vad kristen tro är. Men det är också en tid på året då många upplever utanförskapet tydligare än någonsin och mår dåligt på grund av ensamhet. Församlingar har en möjlighet att erbjuda värme och gemenskap för dessa medmänniskor.

SONY DSC

Umeå baptistförsamling (http://www.betelumea.se/)

Umeå Baptistförsamling är en brokig samling människor från olika generationer som tillsammans vill erbjuda en öppen kyrka och tillsammans med andra söka en närmre gemenskap med Gud. Betelkyrkan är en mötesplats för alla åldrar. Den centrala mötesplatsen för församlingen är gudstjänsten på söndagen som följs av fika och samvaro. Men vi har också många andra mötesplatser där musik, sång, samtal, föreläsningar, skapande, hemgrupper, andakt får stå i centrum. Församlingen är dubbelansluten till både GF-kyrkan/Svenska Baptistsamfundet samt till EFK, Evangeliska frikyrkan. /Från hemsidan

adventskalendrar

Församlingsplanteringen Elim, Västerort (http://www.elimkyrkan.org/elimkyrkan-vasterort/)

Elimkyrkan Västerort är en nystartad församling med visionen att västerortsbor ska bli medvetna helt överlåtna Jesus efterföljare. Vi tror att den lokala kristna församlingen är världens hopp. Vi vill vara en församling som växer och befinner sig i ständig väckelse och planterar nya församlingar. Vi började för 2 år sedan med söndagsgudstjänster. Den sista söndagen varje månad firar Celebration  gudstjänst tillsammans med övriga Elimfamiljen. Under veckorna träffas vi i lärjungagrupper samt grupper för enbart bön och tillbedjan. Söndagsgudstjänsterna samlar i genomsnitt ca 30 personer och onsdagarnas lärjungagrupper ca 25 personer. Vi går bönepromenader varje lördag och bjuder regelbundet på fika och bön i Hallonbergen centrum. Vi vill verkligen leva som en familj med en kärlek som svämmar över hela Hallonbergen, människor ska känna sig hemma hos oss och kunna få både Evangelium och stöd på andra sätt i livet. Idag delar vi ut matkassar till behövande och försöker också hela tiden erbjuda hem för de som inget har. Vi utmanas ständigt av att behöva fler bärande överlåtna ledare och en fast lokal att kunna vara i på lång sikt. Ekonomin sätter oss också ständigt på prov, tyvärr har hyran för vår Gudstjänstlokal hela tiden höjts. Människor kommer till tro i vår gemenskap, men vi längtar efter att få se mer av det, mer av dop, mer av en stabil överlåtelse och fler ungdomar och barn som kommer till oss.

/Patricia och Tomas Ask

Be för:

  • Att adventsgudstjänster och julkonserter får bli sökartillfällen då kristen tro blir tydlig och attraktiv för besökarna. Be om en vakenhet att skapa kontakt med nya kyrkobesökare som kanske kan bli en vardagskontakt i framtiden.

  • Alla barn och ungdomar som medverkar i olika julprogram att de får en positiv upplevelse av varför vi egentligen firar advent och jul.

  • Be om många öppna kyrkor inför julen dit ensamma människor kan söka sig för att få gemenskap och mänsklig värme.

  • Be för Betelförsamlingen i Umeå.

  • Be om mer utgjutelse av Guds Helige Ande över Elim Västerort, fler omvändelser, dop, helanden och mirakler. Be om arbetare, att Gud sänder Elim Västerort fler bärande ledare, framför allt lovsångare och barnledare och ett stabilt ledarpar som arbetar i ledningen för församlingen.

  • Be om växande överlåtelse till Jesus och församlingslivet bland de som är med idag i Elim Västerort. Be om god ekonomi och tillgång till Kulturcentrum (vår gtj lokal idag) så mycket vi i Elim Västerort behöver alternativt att vi hittar en ny bättre lokal till mindre hyra.

  • Be om fler barn och tonåringar på våra Gudstjänster.

  • Be om vishet, beskydd, mod och uthållighet över oss ledare i Elim Västerort.

Ukraina

Kiev, måndagen 9 december 2013

EFKbön, 3

Kära bröder och systrar Utifrån min förståelse och den ökande spänningen och den sociala konfrontationen är situationen i Ukraina dramatisk.  Vi är på gränsen till en situation då det kan bli våldsamheter. Myndigheterna verkar vara oförmögna att lyssna på sitt eget folk, samma människor verkar vara oförmögna att dra tillbaka sina krav. Därför vädjar jag till alla biskopar, pastorer, förkunnare i alla positioner, alla kristna att utlysa bön och fasta för enighet för Ukraina och Guds beskydd från blodsutgjutelse. Herren handlar där sunt förnuft och mänskligt hopp har gått förlorat Jag är säker på att det är bara Guds handlande som kan hindra oss från att splittras av våld. Ukraina är andligt, ekonomiskt och socialt en stor och strategiskt nation. Det är krig på alla områden, särskilt andligt och geopolitiskt. Jag tror att vår bön och fasta, vårt personliga engagemang kommer påverka det viktiga himmelska beslutsfattandet. Det är hög tid för Jesus Kristi kyrka sig att ställa sig i gapet för det Ukrainska folket. Jag tror att på bönens kraft och Guds nåd över oss. Var inte likgiltiga, stå tillsammans med oss i bön. Jesus kallar oss att vara vaksamma och be så vi inte leds in i frestelse.

Biskop Antoliy Kaluzhny

  • Be för Ukraina och allt det som händer där.