Vecka 5, 20 – 26 januari

Pakistan (projektnr.48020)

Efkbön

Ända sedan 1965 har pionjärer gått ut och grundat församlingar i Pakistan. Under dessa år har omkring 120 nationella pionjärarbetare efter utbildning i bibelskolan bosatt sig i olika områden av landet. Sammanlagt har de grundat cirka 500 församlingar. Många församlingar grundas i förstäder till de stora städerna. De flesta av dessa pionjärarbetare har haft stöd från oss. Ett stöd som trappas ner år för år och efter fem år är det meningen att de ska underhållas helt av församlingen de startat. Pastorerna berättar att de ofta är utsatta för förföljelse av religiösa extremister och kyrkor blir utsatta för attacker. Pastor ”S” låter sig ändå inte tystas. - Jag är tacksam att jag kan grunda församlingar, trots allt motstånd och alla hot, säger han. /Roland Lövgren

Efkbön

Små församlingar inom EFK

Inom Evangeliska frikyrkan finns det flera riktigt små församlingar. Den här veckan ber vi för några små kämpande församlingar. Alla har färre än 15 medlemmar.

Ramsele baptistförsamling                              Tuna Betelförsamling

Dala-Husby Baptistförsamling                       Sionförsamlingen, Böda

Västlands baptistförsamling                           Kosters Frikyrkoförs, Sydkoster

Skogås Kristna Hemförsamling                     Nissafors Betelförsamling

Våmhus Baptistförsamling                             Mötesplatsen Rågsved

Alva, Hamra och Lau Fribaptistförs.             Kräcklinge Fria Församling

Baptistförsamlingen Smyrna, Hoting           Markuskyrkan, Borlänge

Sionförsamlingen, Arvidsjaur                         Svärdsjö Baptistförsamling

Baptistförsamlingen Sion, Norråker             Sionförsamlingen, Lappträsk

Hallstahammarin  Vaapaseurakunta, Hallstahammar

Församlingsplanteringen Elim, Västerort (http://www.elimkyrkan.org/elimkyrkan-vasterort/ Länk till annan webbplats.)

adventskalendrar

Elimkyrkan Västerort är en nystartad församling med visionen att västerortsbor ska bli medvetna helt överlåtna Jesus efterföljare. Vi började för 2 år sedan med söndagsgudstjänster. Den sista söndagen varje månad firar Celebration, gudstjänst tillsammans med övriga Folkungakyrkan. Under veckorna träffas vi i lärjungagrupper samt grupper för enbart bön och tillbedjan. Söndagsgudstjänsterna samlar i genomsnitt ca 30 personer och onsdagarnas lärjungagrupper ca 25 personer. Vi går bönepromenader varje lördag och bjuder regelbundet på fika och bön i Hallonbergen centrum. Vi vill verkligen leva som en familj med en kärlek som svämmar över hela Hallonbergen, människor ska känna sig hemma hos oss och kunna få både Evangelium och stöd på andra sätt i livet. Idag delar vi ut matkassar till behövande och försöker också hela tiden erbjuda hem för de som inget har. Vi utmanas ständigt av att behöva fler bärande överlåtna ledare och en fast lokal att kunna vara i på lång sikt. Ekonomin sätter oss också ständigt på prov, tyvärr har hyran för vår Gudstjänstlokal hela tiden höjts. Människor kommer till tro i vår gemenskap, men vi längtar efter att få se mer av det, mer av dop, mer av en stabil överlåtelse och fler ungdomar och barn som kommer till oss. /Patricia Ask, pastor

Be för:

Pakistan

  •  Be för pionjärarbetarna som planterar församlingar.
  • Be att bibelskolan kan fortsätta träna ledare för de nya församlingarna.
  • Be för situationen i Pakistan att den får bli tryggare för befolkningen i det sargade landet.

Små församlingar

  • Be för de små församlingarna om både uthållighet och uppmuntran.
  • Be om en ny tid av väckelse.

Elim Västerort

  • Be om mer utgjutelse av Guds Helige Ande över Elim Västerort, fler omvändelser, dop, helanden och mirakler.
  • Be om arbetare, att Gud sänder Elim Västerort fler bärande ledare, framför allt lovsångare och barnledare och ett stabilt ledarpar som arbetar i ledningen för församlingen.
  • Be om god ekonomi och tillgång till Kulturcentrum (vår gtj lokal idag) så mycket vi i Elim Västerort behöver alternativt att vi hittar en ny bättre lokal till mindre hyra.
  • Be om vishet, beskydd, mod och uthållighet över oss ledare i Elim Västerort. Be särskilt för pastorerna Patricia och Tomas.
  • Be för de nyfrälsta och de som är på väg att ta emot Jesus i sitt liv.

Annat viktigt