Vecka 6, 3 – 9 februari

EFKbön, 2

 Nepal

EFKs arbetare i Asien möter många barn som far illa på olika sätt: föräldralösa, hungriga, fattiga och utnyttjade. Genom fokusområdet i Asien som rör barns rättigheter vill man försöka involvera föräldrarna för att komma åt orsakerna till varför barnen är fattiga. Staden Tansen i Nepal har EFKs arbetare mött barn som far illa. De är hungriga, sniffar lim blir misshandlade hemma, ofta av föräldrar med alkoholproblem eller som är arbetslösa. Därför börjar många barn jobba redan vid 5-6 års ålder. Genom ett nytt familjestödsprojekt i staden Tansen vill EFK stödja föräldrarna för att komma åt bakgrundsproblemen varför barnen är fattiga. Redan har man sett tydlig effekt av satsningen, där föräldrar har fått hjälp till en nystart och där barn kunnat återförenas med sina föräldrar efter en tid i ett kristet fosterhem. Liknande familjestödsprojekt planeras i flera länder i Asien. /Roland Lövgren

EFKbön, 3

Hällestad Friförsamling (missionskyrkan.be)

Hällestad Friförsamling är en församling på ca 260 medlemmar som ligger i det lilla samhället Sonstorp utanför Finspång. Vi är en mycket livaktig församling som har förmånen att få ha alla generationer samlade inom ramen för vår gemenskap. Vi jobbar med mycket fokus på att nå vår omgivning och på att göra lärjungar och har ett stort barn- och ungdomsarbete. /David Axelsson, pastor

bild 2

 Församlingsplanteringen Centrumkyrkan i Sala (www.cksala.se Länk till annan webbplats.)

Centrumkyrkan i Sala, är en nystartad församlingsplantering (2 år) utifrån Centrumkyrkan i Heby (ca 12 km bort). Vi vill vara en församling som ”hjälper människor hitta fram”. Viktigt för oss är att vara ”Nära varandra” genom att bygga församlingen som en familj, och ”Nära Gud” i att alltid hjälpa människor få möta Jesus, där karismatiken, lovsång, frimodig predikan och nådegåvorna får vara i funktion. Vi försöker göra Gud och kyrka tillgänglig för dem som inte vanligtvis går i kyrkan. Vi består av flera olika nationaliteter, olika åldrar och olika samhällsklass. Pga av vårt sociala arbete kommer många tilltufsade på våra samlingar och Gudstjänster. Låt ditt rike komma! /Andreas Tofters, pastor

Be för:

Nepal

  • Be för EFKs satsning på Barns rättigheter i länderna i Asien. Be om rätt personer  som kan leda och utveckla arbetet  i varje land.
  • Be om en förändrad syn på för barns behov av kärlek och omsorg.
  • Be att de kristna församlingarna och deras ledare kan vara föredömen i samhället.

Hällestads friförsamling

  • Vårt Åre-läger v. 8, som är den enskilt mest betydelsefulla veckan i församlingen varje år. Då åker ca 60 pers till Åre, varav 15-25 inte är bekännande kristna. Be att Guds Ande får verka bland ungdomarna och att några får ta steget att ta emot Jesus detta året.
  • Att vi ska få vara med och leda fler människor till tro och dop.
  • Att församlingen får fördjupas i överlåtelse, lärjungaskap och kärlek till varandra.

Centrumkyrkan i Sala

  • Be för Centrumkyrkans sociala arbete som omfattar öppen kyrka ca 20-30 besökare per dag. Att de får ett möta Gud och får kraft att lämna sitt missbruk och komma vidare ur svåra situationer. Be för ledarna, och att fler kommer och står vid vår sida.
  • Be för våra tilltufsade vänner i Centrumkyrkan som funnit tron, att de växer till i Andlig mognad och stabilitet i Kristus.
  • Be om ett ungt par som kan ta sig an och starta upp ett pionjärt ungdomsarbete i Sala.
  • Be för vår stad Sala, som är fin på ytan, men har många problem under ytan. Vi tror Gud vill göra långt mer än vad vi kan önska och tänka i Sala.