Vecka 7, 10 – 16 februari

Kristen media når ut i arabvärlden (projektnr. 43534)

EFKbön, 2

Det kristna produktionsbolaget Middle East Media, MEM, når idag 22 arabisktalande länder och har miljontals tittare. Det började med ett kristet magasin på 1970-talet där man gav ett annat perspektiv på tillvaron än den islamska. En tidning av hög kvalité spreds via kiosker i arabländerna och nådde sin målgrupp. Idag har uppföljningen av ett populärt magasin blivit ett tv-produktionsbolag, mediaträning och webradiosändningar. I 25 år har ledaren ”F” arbetat med att nå muslimer med det kristna budskapet genom media. MEM arbetar med program om människohandel, förlåtelse om genderfrågor och demokrati. En annan viktig del är barnprogram, drama och tv-serier med ett kristet budskap i grunden. Professionella, attraktiva program som även sänds på sekulära tv-kanaler. Hela syftet med arbetet är att människor ska få en chans att lära känna Gud.

Efkbön

Saronförsamlingen i Hishult

Saronförsamlingen är en församling i södra Halland, mellan Hishult och Markaryd. Vi är 25 medlemmar och verkar i glesbygden med äldre medlemmar. Våra ungdomar flyttar till städer och andra orter i Sverige. Vår önskan är att kristna barnfamiljer flyttar till vårt område och att Herren får styra vår församlingsgemenskap så att människor dras in i den.

Fjällkyrkan i Kiruna (www.facebook.com/fjallkyrkankiruna)

EFKbön, 3

Fjällkyrkan Kiruna har nyligen genomgått en omstart och har bytt namn från att tidigare ha hetat Livskällan. Det är en samverkansförsamling mellan Evangeliska frikyrkan (EFK) och Pingst Fria församlingar i samverkan. Kiruna är en ung stad, en gruvstad byggd på traditionell samisk mark. Här finns människor från många olika håll i Sverige och vi talar ofta om våra tre kulturer: den svenska, den samiska och den finska. I vår tid har vi även många flyktingar kommit till Kiruna och en del av dem hittar till vår församling. Kiruna har aldrig upplevt en genomgripande väckelse. Vi drömmer om att få växa och vara en levande församling ”där Gud bor”. Vi vill se helanden och under och att många människor ska komma till tro. Lovsång och bön präglar våra möten. Vår vision är att som kyrka få ge kirunaborna nya framtidsutsikter i enlighet med bibelordet från Jer. 29:11.

Be för:

MEM

  • Be för ”F” och hennes medarbetare i Middle East Media.
  • Be för alla som ser programmen att de berörs av innehållet och blir nyfikna på kristen tro.
  • Be att ekonomiska resurser ska finnas för att göra de program man önskar.
  • Be för uppföljningen av de kontakter som skapas genom programmen.
  • Be för EFKs regionledare på regionkontoret på Cypern.

Saronförsamlingen i Hishult

  • Att vi som församling blir mer öppna för Herrens ledning.
  • Att vi får naturliga vägar till att få ut evangeliet till människor i vår bygd.
  • Att vi får väckelse.

Fjällkyrkan i Kiruna

  • En pastor som vill ge sitt hjärta för församlingen och bosätta sig i Kiruna.
  • Bostäder till dem som vill bo i Kiruna (arbete finns!).
  • Att församlingens medlemmar ska växa i sina gåvor och sina kallelser och påverka samhället på ett positivt sätt.

Annat viktigt!

  • Fortsätt be för processen med att hitta biträdande missionsdirektorer.
  • Be för alla församlingar som under veckan ordnar sportlovsresor.

RCA (Läs mer i IS veckobrev.)

  • Be för den nya presidenten Catherine Samba-Panza och den nya regeringen. Be att de ska ha vishet i beslut och tänka enhet för landet.
  •  Be för pastorer och församlingsledare inom Eglise Evangélique Baptiste, EFKs samarbetskyrka. Be att även de ska vara visa och arbeta för enhet. Enstaka pastorer arbetar redan nu konkret med försoning mellan kristna och muslimer i form utav försoningskommiteer. Be att fler ska välja att predika försoningens budskap och inte hämndens.
  • Be för sjukvårdspersonalen på sjukhuset i Gamboula och på klinikerna runt om i landet.
  • De 19 eleverna på sjuksköterskeskolan i Gamboula har enbart ett halvårs studier kvar av sin utbildning. Flera av dem kommer från östra delen av landet där deras hembyar bränts och familjemedlemmar dödats. Be för dem när de sörjer och oroar sig för sina familjer men även för deras sista månader som sjuksköterskeelever.
  • Be för EFKs missionärer. Rose-Marie Norehed bor just nu i Gamboula och lever sida vid sida med de centralafrikanska kollegorna på sjukhuset. Be för vila och beskydd. Anton och Maria Carlsson förbereder sig just nu för att flytta till RCA i mitten av mars med sina fyra barn. Be att Gud bär dem konkret i förberedelserna, packning men även de första månaderna i landet.