Vecka 12, 17 – 23 mars

EFKbön, 2

Paraguay

Kyrkan i Latinamerika växer och många länder är evangeliskt kristna en stor del av befolkningen. Det finns dock några undantagsfall, och ett av dessa är Paraguay. I landet beräknas de evangeliskt kristna bara ligga på ett par procent, och det är kämpigt att vara kristen i landet. Efter 40 års partnerskap med församlingsrörelsen CIBB så finns cirka 20 församlingar, mestadels på landsbygden. För snart 10 år sedan så bestämde CIBB att söka sig mot större städer för att grunda församlingar som kunde bli bas för en utveckling av arbetet. 2008 flyttade en familj till Asuncion för att grunda en församling där människor kunde tränas för att gå vidare i ledarskap i samfundet. Detta arbete är ett samarbete mellan Brasilien, Paraguay och Sverige. I staden Benjamin Aceval några mil utanför huvudstaden har EFKs missionärer Korsgren arbetat i ett annat pionjärarbete. EFK ger också stöd till tre pionjärarbetare i andra delar av landet.

EFKbön, 3

Elimkyrkan, Götene (www.elimkyrkan.se) Länk till annan webbplats.%20)

Med visionen ”Hela livets kyrka” vill vi vara med och förmedla hela evangeliet till hela människan. Församlingen grundades 1906 och består idag av 178 medlemmar. Tillsammans med Pingstförsamlingen och Missionsförsamlingen i Götene bedriver vi ett omfattande ungdomsarbete kallat ”PRISMA”.  Förutom Gudstjänsten så präglas församlingen starkt av ett diakonalt engagemang. Vi har mycket kontakt med flyktingar bl a. från Burma, Afghanistan, Syrien och Rwanda. Just nu arbetar vi med ALPHA som har 10 deltagare. Några har ingen tidigare erfarenhet av kyrka eller kristen tro. Vi bedriven även en musikskola med ca 25 elever plus barnmusikverksamhet. Tillsammans med Pingstförsamlingen, Missionskyrkan och Svenska Kyrkan driver vi sedan 20 år tillbaka en gemensam Second Hand butik. Genom den har vi tillsammans kunnat förmedla över 2o miljoner till olika sociala projekt i tredje världen. Just nu står vi i en spännande process att tillsammans med Pingstförsamlingen bilden en gemensam församling. Den 23 mars hålls den andra omröstningen. Om 66 % eller fler även säger ja vid den andra omröstningen bildar vi gemensam församling 12-13 april -14.

Efkbön

Församlingsplantering i Svenljunga

Svenljunga är en trevlig landsortskommun söder om Borås med 10 000invånare, varav 4000 i huvudorten. Den kristna kyrkan är inte stark. Idag finns det bara en frikyrkoförsamling, med en handfull aktiva i norra kommundelen, och Svenska kyrkan samlar inte så mycket folk heller. Här vill vi vara med och plantera församling. Vi drömmer om en församling som präglas av vardagstro och vardagsgemenskap, där Jesus är i centrum. Vi tänker att vår viktigaste kanal för evangeliet  är att vara engagerade i samhället och i mötet med de människor vi möter i vår vardag. Idag är vi ett litet kärnteam på tre personer, Ola, Anna och Fredrik. Och så har vi en liten cellgrupp där vi är sju deltagare som är tillräckligt gamla för att sitta någorlunda still. Bakom församlingsplanteringen finns också Korskyrkan i Borås i egenskap av moderförsamling.

Efkbön, 1

EFKs familjelivsutbildning

Familjelivsutbildningen är en del av Församlingsprogrammets satsning på barn- och familjefrågor. Syftet är att ge konkreta verktyg till den lokala församlingen att arbeta vidare med familje- och relationsfrågor, såsom föräldrarskap, friskvård och själavård. Den syftar också till att inspirera och stötta samt ge visioner kring hur familj och kyrkan hör ihop.

Be och tacka för:

Paraguay

  • Be för pastorer och övrigt ledarskap i församlingsrörelsen CIBB.
  • Be om tillväxt i pionjärförsamlingarna i området kring Asuncion.
  • Be för familjen Korsgrens och deras avslut i Benjamin Aceval. Be om rätt personer som tar ansvar för församling när Korsgrens återvänder till Sverige till sommaren.

Götene

  • Alphakursens deltagare.
  • Våra Cafékvällar som främst vänder sig till invandrare.
  • Musiskolans satsning på ytterligare en barnmusikgrupp som speciellt vänder sig till invandrare.
  • Skateparksprojektet som startar upp under våren och Elevcoachprojekt som vi jobbar på att få igång till hösten -14. Båda sker i sammarbete med Götene kommunen
  • Vår samgående process med Pingstförsamlingen

Svenljunga

  • Vi behöver bli fler som vill vara med och engagera sig, någon som flyttar hit, en trygg barnfamilj kanske:)
  • Ola och Fredrik behöver få en lösning på jobbfronten.
  • Vi behöver att Gud leder oss väldigt mycket.

Annat viktigt!

  • Fortsätt be för processen med att hitta biträdande missionsdirektorer.
  • Be för EFKs kongress den 1-3 maj där många viktiga samtal kommer att föras och viktiga
  • beslut fattas.
  • Be för de som går EFKs familjelivsutbildning och som möts den 20-22 mars på Kåfalla.