Vecka 13, 24-30 mars

Efkbön, 1

Centralafrikanska republiken

EFK samarbetskyrka i Centralafrikanska republiken, RCA har omkring 70 000 medlemmar i ett stort antal församlingar. Under det senaste året har landet genomgått en av sina värsta politiska kriser, som har fört med sig mycket våld och lidande för befolkningen. Denna kris har  gjort att en hel del av arbetet med skolor och sjukvård har haft problem. Men EFK har funnits där hela tiden med personal och resurser för att stödja systerkyrkan EEB i deras arbete med att hjälpa i den svåra situationen. Sjukhuset i Gamboula har fungerat under krisen och kunnat fortsätta att lindra nöden i sydvästra delen av landet.

Förra veckan resten en ny missionärsfamilj till RCA, för att blir en resurs för församlingsrörelsen i landet. Det är Anton och Maria Carlsson och deras fyra barn som blir EFKs nya representanter i RCA med utgångspunkt från Berberati. Anton och Maria kommer att arbeta med ledarträning och uppföljning av EFKs många projekt i landet. De kommer att arbeta nära samfundets ledning i deras strategi för församlingsgrundande, bibelundervisning, sjukvård och skolor.

EFKbön, 3

Ekparkskyrkan, Asby (www.ekparkskyrkan.se Länk till annan webbplats.)

Ekparkskyrkan är en liten församling på landsbygden i södra Östergötland. I församlingen vill vi att det ska finnas mötesplatser där vi tillsammans, oavsett ålder, får möjlighet att växa och mogna i vår tro. Vi vill försöka se och möta människors behov genom personliga kontakter och samtidigt få dela med oss av budskapet om Guds kärlek. Församlingen vill vara en aktiv del av Asby och medverka till att ett attraktivt och livskraftigt samhälle kan bestå.

EFKbön, 2

New Life i Göteborg (www.newlife.nu/hem-gbg.html)

New Life i Göteborg är en församlingsplantering med ett 30-tal medlemmar. På gudstjänsterna är vi för närvarande ca 50 personer. Kyrkan ligger i stadsdelen Kviberg och mitt i ett område med många nya hus runtomkring. Människor från olika delar av Göteborg hittar hit och däribland många internationella studenter. New Life är en mångskiftande församling! Det är mycket vi skulle vilja göra som församling, och inte minst när det gäller evangelisation. Samtidigt behöver vi få växa i Andens kraft och mognad. Vi har glädjen att ha en kyrka med bra lokaler och en gård runtomkring. Detta innebär också något som vi vill förvalta väl. Församlingen har många utmaningar!

Be och tacka för:

RCA

  • Be om fred i landet och om ledare som vill arbete för folkets bästa.
  • Be för den stora gruppen kristna i landet att de kan stå för rätt och rättfärdighet och kunna skapa enighet mellan olika befolkningsgrupper.
  • Be för församlingsrörelsen EEB. Be om fortsatt tillväxt både i antal och kvalité.
  • Be för familjen Carlssons flytt och etablering i Berberati. Be att hela familjen kan känna trygghet i en ny miljö. Be att Anton och Maria får en bra relation till de nationella ledarna i EEB och får ett bra samarbetsklimat.

Asby

  • Att människorna i vår bygd ska få en längtan att lära känna Gud.
  • Att vi ska genom vårt barn och ungdoms arbete kunna nå ut till föräldrarna.
  • Vår nya pastor som kommer till oss i september.

Göteborg

  • Att New Life ska få en naturlig kontakt med människor i grannskapet och kunna möta deras behov.
  • Att New Life’s cellgrupper ska utvecklas och knoppas av till fler.
  • Att New Life ska få fler som kan ta på sig ett ledaransvar, framförallt långsiktigt.

Annat viktigt!

  • Fortsätt be för processen med att hitta biträdande missionsdirektorer.
  • Be för EFKs kongress den 1-3 maj där många viktiga samtal kommer att föras och viktiga beslut som ska fattas.