Vecka 18, 28 april-4 maj

Församling i en otrogen tid - temat för Kongress 2014

Vi byter elleverantör och försäkringsbolag, vi skippar körövningen för ett spa-besök och vi byter församling utan att reflektera över samfundsrötter och sammanhang. Bra eller dåligt? Hur är man församling i en sådan tid och hur är man samfund? Detta kommer vi att samtala om vid årets Kongress. Vi som planerar Kongress 2014 har med vånda vridit och vänt på de här frågorna. Visst kan vi göra som vi brukar, glädja oss åt allt som är bra och fatta de nödvändiga besluten. Men vi vill något mer denna gång!

Programmet är öppet och mindre detaljplanerat än tidigare. Gudsmänniskor från vitt skilda sammanhang i vår rörelse är inbjudna att bidra in i samtalet med personliga ”spaningar”. Tillsammans är vi med i en levande process och målar upp ett ”Här är vi nu” och ett ”Hit vill vi komma” och beslutar om viktiga vägval mot 2020.

Som en del i processen fattar vi även beslut om året som gått, väljer missionsdirektor, styrelse, behandlar EFK UNGs framtid, stadgeändringar med mera. I allt som händer vill vi lyssna in Gud i både böner, kvälls-gudstjänster och samtal. Prioritera att vara med från början till slut! Vi börjar på torsdag förmiddag och avslutar lördag eftermiddag. /Från EFKs hemsida

Be för:

  • Be för alla samtal som kommer att ske och alla beslut som ska fattas.
  • Be om vishet och klokhet att fatta beslut enligt Guds vilja.
  • Be för valet av ny missionsdirektor och samtalen omkring EFKs framtida ledarskap.
  • Be om beskydd för alla som reser till och från kongressen.