Vecka 19, 5-11 maj

20140503_165520

EFK tar nya grepp inför framtiden

Förra veckan möttes drygt 450 ombud till EFKs kongress i Falun. Utifrån rubriken ”Församling i en otrogen tid” spanade, funderade, samtalade och bad vi om vart vi är på väg som rörelse framöver.

- Vi har levt med en organisation som kom till för 18 år sedan och som genomgått flera modifieringar sedan dess. Nu är det dags att genomlysa hela vårt sätt att vara församlings- och missionsrörelse. En huvudfråga för Kongressen i Falun blir att besvara frågan hur vi tillsammans ska arbeta för att möta de utmaningar och målbilder som finns i visionsdokumentet ”EFK 2020”, sa ordförande i EFKs styrelse Claes-Göran Åberg innan kongressen.

Framtidsgrupp 

Styrelsen har satt samman en framtidsgrupp som direkt efter kongressen börjar arbeta intensivt med frågorna om hur EFKs gemensamma arbete ska se ut framöver. Framtidsgruppen kommer att bestå av Daniel Norburg, ordförande och sammankallande, Ingemar Forss, Östersund Josefin Fållsten, Chiang Mai/Sverige Kristine Arapovic-Lindetorp, Stockholm Lisa Fredlund, Kristianstad, Maria Alphonce, Adana/Sverige Öyvind Tholvsen, Örebro. Syftet är att återigen besvara frågan hur vi bäst arbetar tillsammans som församlingar för att förverkliga visionen ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Efkbön, 1

Ny missionsdirektor

EFKs kongress valde i fredags Daniel Norburg till ny Missionsdirektor för EFK. Daniel kommer närmst från en föreståndartjänst i Immanuelskyrkan i Malmö.

Bön och fasta

Utifrån de utmaningar vi mötte under kongressen behöver vi tillsammans söka Gud i bön och fasta. Om vi som rörelse ska hamna rätt måste vi utgå från det Gud talar och inte bara våra egna tankar. Som rörelse möter vi just nu stora ekonomiska utmaningar. EFKs styrelse har tagit ett initiativ till bön och fasta, där de själva kommer att gå före. Mellan torsdagen den 15 maj och söndagen den 1 juni pågår det bön och fasta då vi på ett särskilt sätt lyfter ekonomin och framtidsutmaningarna. Gör allt du kan för att vara med!

Be och tacka för:

  • Tacka för en fantastisk kongress!
  • Be för Daniel Norburg som nu börjar sitt uppdrag som ny Missionsdirektor.
  • Tacka för allt som Anders Blåberg har fått betyda under sina år som Missionsdirektor och be för hans nya uppdrag i Svenska Bibelsällskapet.
  • Be för framtidsgruppens arbete med att hitta rätt former för oss som rörelse framöver. Be om lyhördhet för det Gud talar.
  • Be och fasta för de stora utmaningar som ligger framför, bl a de ekonomiska utmaningarna.