Vecka 20, 12 – 18 maj

Efkbön

Centralafrikanska Republiken

För att fler ska kunna utbilda sig för att sprida evangeliet och för att bli bra ledare stöder EFK två bibelskolor, en pastorsskola samt en teologisk högskola i RCA. De pastorer och evangelister som utbildas betjänar de 250 församlingar som samarbetar i EEB. Flera personer får också stöd för högre utbildning. Bibelskolorna i Doaka och Gamboula är treåriga likaså pastorsskolan som bär namnet: ”Teologiska skolan John Hilberth” efter den missionär som startade utbildningen. Skolan som ligger i Carnot har ett mycket gott rykte och används i viss mån även av andra samfund. I huvudstaden Bangui ligger den Teologiska Högskolan FATEB som betjänar även fransktalande elever från andra länder. Evangeliska Frikyrkan bidrar till lärarlöner, stipendier och gästföreläsare men ger även stöd till några timmars elektricitet när mörkret faller. /Roland Lövgren

EFKbön, 3

Församlingen Josua i Gamleby, (www.josua.se Länk till annan webbplats.)

Församlingen Josua startades 1987 av Hans & Monica Augustsson och arbetar fortfarande i enlighet med samma vision – ”Att fylla människors behov i Kristus”. Josua har ett stort arbete med ca 50 anställda och många olika delar. Församlingen samarbetar med Evangeliska Frikyrkan, (EFK) men har en öppen profil och vill ha goda relationer till allt Guds folk i nya och äldre sammanhang. "Den mångbesökta staden" (jes62) är ett begrepp i församlingen, vi vill vara en plats dit människor kan komma för att bli välsignade och förvandlade. Stora delar av vårt arbete, som exempelvis Josua rehab, Bibelskolan och Hannahuset är delar av denna vision. Vi vill även vara en positiv kraft i vårt närområde. T.ex. sponsrar vi vårt lokala bandylag Tjust IF.  /från hemsidan

Efkbön, 1

Församlingsplanteringen ”Med hjärta för Halmstad” (www.medhjartaförhalmstad.se Länk till annan webbplats.)

Med hjärta för Halmstad är ett nätverk av husförsamlingar som möts i olika hem. Idag består vi av två husförsamlingar. Den ena husförsamlingen består av barn och vuxna och den andra är en grupp av framför allt studenter. Vår längtan är att få göra lärjungar som gör nya lärjungar. Gemenskap, efterföljelse och mission är tre ord som vi betonar och vill leva efter. Några av oss bor i en stadsdel i Halmstad, som heter Andersberg, där det bor många nysvenskar och vi hoppas att det ska bildas nya husförsamlingar som består av människorna med olika etniska bakgrunder. /Erika Lagerstöm, församlingsplanterare

Bön och fasta

Utifrån de utmaningar vi mötte under kongressen behöver vi tillsammans söka Gud i bön och fasta. Om vi som rörelse ska hamna rätt måste vi utgå från det Gud talar och inte bara våra egna tankar. Som rörelse möter vi just nu stora ekonomiska utmaningar. EFKs styrelse har tagit ett initiativ till bön och fasta, där de själva kommer att gå före. Mellan torsdagen den 15 maj och söndagen den 1 juni pågår det bön och fasta då vi på ett särskilt sätt lyfter ekonomin och framtidsutmaningarna. Gör allt du kan för att vara med!

EFKbön, 2

Jesusmanifestationen (Läs mer på www.jesusmanifestationen.se Länk till annan webbplats.)

Jesusmanifestationen är fokuserad på Jesus och lyfter fram kärnan i den kristna tron. Hela dagen är en form av gudstjänst med många olika uttrycksformer. Teologiskt baseras Jesusmanifestationen på bibelordet i Johannes 14:6 och den Nicenska trosbekännelsen. Jesusmanifestationen sker i Stockholm den 17 maj.

Be för:

RCA

  • Be för elever och lärare vid bibelskolorna, pastorsskolan oc FATEB.
  • Be för elevernas familjer som ofta har en tuff situation för att klara vardagen.
  • Be för de välutbildade ledare som gått på FATEB att de kan vara en resurs in i den krisande samhällssituationen, särskilt det som landet går igenom just nu och där försoning behövs.

 Gamleby

  • Be för församlingen Josua.
  • Be för Gamleby.

 Halmstad

  • Be för Andersbergsfestivalen som är lördagen den 31 maj då vi vill finnas med som nätverk och då vi vill skapa nya kontakter.
  • Be för en familj som har det tufft just nu.
  • Be för att relationer till människor utanför husförsamlingarna ska fördjupas.
  • Be för den kristna studentföreningen som finns på Högskolan i Halmstad. Be att de kristna studenterna får vara ljus och salt på högskolan och att de får hitta varandra och stötta varandra att vara lärjungar under studietiden.
  • Be för barnen i den ena husförsamlingen, att Jesus får vara med dem i vardagen och att de får ha bra kompisar och förebilder.

Annat viktigt:

  • Be för framtidsgruppens arbete med hur EFK ska arbeta vidare.
  • Be för Jesusmanifestationen den 17 maj och Sverige.