Vecka 21, 19 - 25 maj

Efkbön, 1

Algeriet

Många blir kristna i Algeriet och man rapporterar att flera tusen döps varje år i synnerhet i den kabylska folkgruppen. Men även i andra grupper blir fler och fler intresserade av evangeliet. EFKs partner House of Hope driver Timothy Training School, en ettårig internatbibelskola där studenterna får grundläggande ledar-och lärjungaträning. Detta som en förberedelse för tjänst i nya församlingar som bildas och behovet är stort. House of Hopa har även startat en ny deltidsbibelskola utan internat. Denna bibelskola betjänar den väckelse som sker i de kabylska församlingsgrupperna. EFK bidrar till att 25 nya ledare får utbildning just nu. Bidrag går även till att svenska lärare ska kunna besöka bibelskolorna i landet.

EFKbön, 2

Bjuråkers Baptistförsamling (www.kyrktorget.se/betelnorrberg)

EFKbön, 3

New Life, Hässelby (www.newlifechurch.se Länk till annan webbplats.)

New Life Church Hässelby är en ny församling i Hässelby. Hässelby ligger vid Mälaren och består delvis av välbärgade och idylliska villaområden. Strikt avgränsat från dessa ligger mycket fattiga områden med stora problem.  Människor av många olika nationaliteter, religioner och sociala grupper lever i Hässelby sida vid sida men utan att mötas. Istället finns osynliga murar av osäkerhet och rädsla mellan de olika grupperna. Vi längtar efter att se trasiga människor bli helade i mötet med Jesus, att se tomhet fyllas av Hans kärlek, rädsla förbytas i glädje och trygghet, ensamhet bytas mot gemenskap. /Pia Lind, pastor och församlingsplanterare

Bön och fasta

Utifrån de utmaningar vi mötte under kongressen behöver vi tillsammans söka Gud i bön och fasta. Om vi som rörelse ska hamna rätt måste vi utgå från det Gud talar och inte bara våra egna tankar. Som rörelse möter vi just nu stora ekonomiska utmaningar. EFKs styrelse har tagit ett initiativ till bön och fasta, där de själva kommer att gå före. Mellan torsdagen den 15 maj och söndagen den 1 juni pågår det bön och fasta då vi på ett särskilt sätt lyfter ekonomin och framtidsutmaningarna. Gör allt du kan för att vara med!

Be och tacka för:

Algeriet

  • Be om fortsatt väckelse bland kabylerna
  • Be för ledarskapet i EFKs samarbetspartner House of Hope
  • Be för lärare och elever vid bibelskolorna
  • Be för utökad religionsfrihet i de nordafrikanske länderna

Bjuråker

  • Be för Bjuråker.
  • Be för församlingen och deras pastor Martin.

 Hässelby

  • Be för oss i New Life om fler ”arbetare till skörden”, att Gud kallar fler helhjärtade missionärer som vill dedikera sina liv för att människor i Hässelby ska bli Jesu lärjungar. Och be också att dessa missionärer lyssnar till Guds kallelse och gör Hans vilja.
  • Be för de relationer New Life redan fått med många Hässelbybor: att vi ska lyckas innesluta dem i vår gemenskap och att vi tillsammans ska bli en familj.
  • Be att vi i församlingen New Life håller ihop i enighet, gemenskap och kärlek!

Annat viktigt!

  • Be för framtidsgruppens arbete med hur EFK ska arbeta vidare.
  • Be för de stora ekonomiska utmaningarna i EFK.