Vecka 23, 1 – 7 juni

EFKbön, 2

Mongoliet

Skolan Mongoliet Mission Center är ett resultat av EFK missionärers tidigare arbete i landet. Skolan Erdenet utbildar pionjärarbetare och församlingsgrundare framförallt för det egna landet, men även för mission utanför landets gränser.

MMC har ca 20 elever i tre olika program, bibelskola, lärjungaträning där pastorer och lekmän tränas för församlingsarbete samt en träningsskola för internationell tjänst. Tanken är att de församlingar som grundas ska vara självbärande inom tre år efter starten. En av de nya församlingarna växte på ett halvår från 6 medlemmar till 70!

EFK är med och stöder både undervisningen men också teamresor för evangelisation. Visionen är att bygga Kristi rike där Djingis Khan en gång härjade. /Roland Lövgren, EFK

Efkbön, 1

Västerportskyrkan, Kalmar                                                                 

Västerportkyrkan i Kalmar är en församling på 156 medlemmar och som samarbetar med EFK och Equmeniakyrkan. En församling med hög medelålder och där krismedvetenheten sakta växer fram. Vi är tacksamma över det vi har, särskilt äldreverksamhet, men vill, om möjligt, hitta en nystart i evangelisationen, bland familjer och yngre.

Kalmar en en stor studentstad, har haft fint studentarbete, men har tyvärr fått avstå från att anställa studentpastor efter hans flytt. Vi har ett fint kontaktarbete med många människor och ser positivt på de möjligheter som ligger i tron på Jesus Kristus. /Boppe Perhamn, föreståndare

EFKbön, 3

H2O, en ny församling i Angered

Sedan början på maj är H20 en ny församling i EFK. Efter att i flera år ha varit en församlingsplantering är vi nu en församling. Vår önskan är att under sommaren kunna ta nya steg och bli fler husförsamlingsgrupper som möts.

H2O står för orden, “hopp, hänsyn, och omsorg”. Vi vill vara en källa av hopp, hänsyn och omsorg till de människor vi möter vid våra samlingar och ute i Angered. Vi vill vara en källa av hopp, hänsyn och omsorg om vi själva bottnar i en källa. För oss är den källan den verklige Jesus.

 Vi är en grupp av människor och sammanslutningar som blivit uppmuntrade, utmanade och nyfikna att lära oss mer om den verklige Jesus. Vårt mål är att bygga ett nätverk av människor och grupper i Angered och Göteborg, som växer i tacksamhet till den verklige Jesus och som delar med sig av hans vänlighet och medlidande. H2O drivs och leds av ett internationellt team. Teamledarna Marcus och Karen Fritsch kommer från Tyskland. Anna och Douglas Molgaard kommer från Sverige respektive USA. /Marcus Fritsch, församlingsgrundare

Bön och fasta

Under perioden 26 maj-15 juni är det dags för bön- och fasta för sommarens konferenser.

Avsätt gärna en eller flera dagar i fasta inför konferenserna, och var med och be de här tre veckorna, om konferenser som får beröra vårt land.

En bönekalender finns på www.torpkonferensen.nu Länk till annan webbplats., under ”Bön på Torp”.

Be och tacka för:

Mongoliet

  • Be för Mongoliet Mission Center.
  • Be för de elever som går på skolans olika linjer.
  • Tacka Gud för den stora tillväxt av evangeliskt kristna som skett i Mongoliet under de senaste årtiondena.
  • Be för de missionärer MMT sänder ut till länder i Asien dit inga västerlänningar kan gå.

 Kalmar

  • Be att vår församling ska hitta de "nycklar" som behövs för att församlingen ska få vara med om en "nystart" som kyrka, och att vi får se familjer och unga människor komma till tro på Jesus Kristus.
  • Be att allt som församlingen står i, ännu mer får präglas av en atmosfär av Jesusnärvaro.
  • Be att den medarbetare, som församlingen nu söker, ska vara den person som församlingen just nu behöver.

Göteborg/Angered

  • Tacka för att planteringen har blivit en församling!
  • Be för den andliga utvecklingen hos de människor H2O har kontakt med.
  • Be för teamet i H2O om frimodighet och vishet i mötet med alla människor.
  • Be för det steg församlingen tar under sommaren att utöka verksamheten.

 Annat viktigt!

  • Be för alla studenter som avslutar sina studier vid ÖMS.