Vecka 26, 22-29 juni

EFKbön, 3

BRASILIEN

Minoritetsbefolkningen i Amazonasområdet i Brasilien levde tidigare i djungeln. Nu har hälften av dem flyttat in i städer där de ofta möter diskriminering och isolation. EFK som nu har personal i staden Altamira försöker göra något åt detta växande behov av stöd i en ny situation. EFK är nu i startgroparna för att starta ett projekt för att möta minoritetsbefolkningens behov som inte myndigheterna i området ser. Planerna handlar bland annat om ett allaktivitetshus där denna grupp av befolkningen kan mötas i en trygg miljö. En plats där barnen kan aktiveras och där de vuxna kan samlas för att samtala om gemensamma frågor men även få sysselsättning i enkla handarbeten. EFKs missionärer i Altamira ser ett stort behov av en sådan plats. Projektet blir ett samarbete med FEPAS som är EFKs partner i Brasilien. /Roland Lövgren

Efkbön, 1

ELIMFÖRSAMLINGEN I INGATORP

Elimförsamlingen i Ingatorp består av ett 15 tal aktiva medlemmar. Nästan varje söndag har vi någon form av samling, gudstjänster, bönesamling eller någon form av gemenskap. Församlingen engagerar sig också i insamlingen ”Ge för livet” samt stödjer EFK:s missionsarbete i RCA och Japan. Under sommarmånaderna förläggs verksamheten till största delen till Tyresbo sommargård där samlingarna hålls tillsammans med Taborförsamlingen i Rumskulla. Församlingen har också ett ekumeniskt samarbete med kyrkorna i trakten.

EFKbön, 2

CENTRUMKYRKAN I SALA

Centrumkyrkan i Sala, är en några år gammal församlingsplantering. Vi är en internationell kyrka i Sala med hjärta globalt. Vi består av flera olika nationaliteter, olika åldrar och olika samhällsklass. Pga av vårt sociala arbete kommer många tilltufsade på våra samlingar och Gudstjänster. Låt ditt rike komma! /Andreas Tofters, pastor

Be och tacka för:

Brasilien

  • Be för missionärsfamiljen Jonsson. Be om god hälsa och kraft att genomföra det de brinner för.
  • Be att deras drömmar om ett allaktivitetshus kan börja ta form under året. Be om ekonomiska resurser för att starta upp arbetet med detta.
  • Be också för deras flodresor för att besöka byar ute i djungeln för att lära känna folkets situation.
  • Be för de kristna församlingarna i Altamira att de kan få vara en verklig resurs för sin stad, att möta både andliga och sociala behov.

 Ingatorp

  • Ingatorpsbygden och att samarbetet mellan församlingarna utvecklas.
  • Våra missionärer och de länder där de verkar. Oroligheterna i RCA verkar inte ge med sig. En container med förnödenheter är på väg att skickas ut, be att transporten ska gå bra och att hjälpen når fram.

Sala

  • Be för Centrumkyrkans sociala arbete som omfattar öppen kyrka med ca 30-40 besökare per dag.
  • Be för fungerade integration mellan människor av olika nationer och samhällsklass.
  • Be om ett ungt par som kan ta sig an och starta upp ett pionjärt ungdomsarbete i Sala.
  • Be för vår stad Sala, som är fin på ytan, men har många problem under ytan. Vi tror Gud vill göra långt mer än vad vi kan önska och tänka i Sala.
10435503_10154257835030072_4119457088286373352_n

Annat viktigt:

  • Tacka Gud för allt som Gud har gjort under midsommarkonferenserna.
  • Be om att människor kan hålla fast vi de beslut de har fattat.
  • Be för framtidsgruppens arbete.