Vecka 27, 28 juni- 5 juli

EFKbön, 3

LÄGERSOMMAR

En viktig del av många församlingars arbete är olika former av läger: barnläger, tonårsläger, familjeläger, församlingsläger. Läger har för många betytt så mycket för deras väg till kristen tro, bekännelse och kristet liv.

Efkbön

KONFERENSSOMMAR

För många i frikyrka och kyrka i Sverige är semestertid också en tid för att delta i en konferens. Hönö, New Wine, Oasrörelsen, Ralingsås, Vineyard med flera arrangörer drar många besökare som tycker att konferens är ett bra alternativ för en semestervecka. Att få lyssna till god undervisning, delta i lovsång och bön samt umgås med familj och vänner kan i många fall ge en nystart i kristet lärjungaskap.

huvud-elim.sealt3_-624x102

EMÅKYRKAN I BODAFORS

Bodafors Frikyrkoförsamling är drygt 9 år gammal. Fyra frikyrkoförsamlingar Pingst, SMK, SAM och EFK-församling gick samman när församlingen bildades. Vår kyrka heter Emåkyrkan och vi samarbetar i en krets med 5 mindre SAM-församlingar.  Vi är ca 160 medlemmar, men ska de närmaste två söndagarna välkomna nya medlemmar, en av söndagarna från en liten församling i kretsen som kommer att upplösas. Församlingen är aktiv och arbetar med ett stort barn och ungdomsarbete, en Second Hand, Öppet Hus för asylsökande osv. Vi vill vara en kyrka för alla åldrar och alla slags människor. /Eva Albertsson, pastor

IMG_07291-300x225

FJÄLLKYRKAN I KIRUNA

Fjällkyrkan Kiruna är en samverkansförsamling mellan Evangeliska frikyrkan (EFK) och Pingst Fria församlingar i samverkan. Kiruna är en ung stad, en gruvstad byggd på traditionell samisk mark. Här finns människor från många olika håll i Sverige och vi talar ofta om våra tre kulturer: den svenska, den samiska och den finska. I vår tid har vi även många flyktingar kommit till Kiruna. Just nu har vi en grupp aktiva flyktingar i församlingen som gärna vill stanna hos oss. Vi vill vara en levande församling ”där Gud bor”. Lovsång och bön präglar våra möten. Vi vill möta människors andlinga behov och ge kirunaborna nya framtidsutsikter. Vår byggnad är gammal och vi har nu börjat renovera den för att möta nya behov. /Marie Enocksson, församlingsledare

BE FÖR:

Läger

  • Be för alla ledare som generöst ger av sin tid.
  • Be för alla barn och ungdomar som får höra evangeliet. Be att det sätter spår i deras liv.
  • Be särskilt att de barn som kommer från trasiga hemmiljöer får möta kärlek och värme som kan läka sår och hela deras inre.

Konferenser

  • Be för talare och sångare i de många sommarkonferenserna, att deras budskap berör lyssnarna på djupet och förändrar.
  • Be för den spontana ekumenik och andliga gemenskap som uppstår när troende människor söker Gud tillsammans.
  • Be att olika delar av vårt land ska påverkas av att så många kristna möts för att tillbe Gud.
  • Tacka Gud för det Han har gjort på de konferenser som redan har varit.

Bodafors

  • Be att vi ska få ha dop igen. Vi ber särskilt för våra tonåringar, men också äldre ungdomar att de ska få bli Jesu efterföljare.
  • Be att våra gudstjänster ännu mer ska få bli en mötesplats med Herren och med varandra. Att Guds Ande får verka i frihet.
  • Be att vi ska nå ut ännu mera i samhället med evangeliet.

Kiruna

  • Be om en pastor.
  • Be att församlingens medlemmar ska påverka samhället på ett positivt sätt.
  • Be för renoveringen så att vi fattar rätta beslut och använder resurserna rätt.