Vecka 28, 6-12 juli

Under juli månad lyfter vi på ett särkilt upp vårt land och de övergripande områdena i Sverige. Allt material de här veckorna är hämtade från Sverigebönens hemida Länk till annan webbplats..

EFKbön 11

SVERIGEBÖN

Även om Sverige på många sätt fortfarande är ett välmående och välsignat land som vi också ska tacka Gud för så blir det också mer och mer tydligt att det under ytan finns en djup andlig och social nöd i vårt land, som tar sig olika uttryck; ökad rotlöshet och psykiska problem – särskilt hos unga! Ökat antal skilsmässor, ökad kriminalitet, ökad arbetslöshet och ekonomiska problem hos stora folkgrupper… ökad främlingsfientlighet och social isolering, ökade alkoholproblem, ökad sekularisering med många tomma kyrkor - listan kan göras lång! Men Gud vill komma med upprättelse till Sverige. I 2 Krönikeboken 7:14 har han gett oss ett underbart löfte:

Men om mitt folk, det som är uppkallat efter mitt namn, då ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, så vill jag höra det från himmelen och förlåta deras synd och skaffa bot åt deras land, (2 Krön 7:14).

Detta ord och andra löften i Bibeln om att Gud vill komma med helande, upprättelse och befrielse som ett resultat av vår uthålliga bön är kärnan i Sverigebönens vision. Övertygelsen är att om kristna från alla kyrkor och sammanhang på varje ort regelbundet samlas i enhet till bön för sin stad och vårt land så kommer vi att få se ett förvandlat Sverige. /Om Sverigebönen på Jesusmanifestationens hemsida

EFKbön 4

Be för politiker och myndigheter

”Först och främst uppmanar jag till bön och åkallan, till förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla som har makt”, 1 Tim 2:1

Vi uppmanas i Guds ord till bön för ”kungar och alla i ledande ställning”. De som är satta att leda vårt land och våra städer runtomkring vårt land behöver vishet och kraft för sina viktiga uppdrag.

Vi ber för alla politiker och beslutsfattare inom regering, riksdag, landsting, kommun och andra myndigheter och särskilt för vår statsminister och regeringschef.

  • Vi ber för valet 2014, om saklighet och trovärdighet i all debatt och information.
  • Vi ber för det försvar som är satt att skydda landets gränser, för polis- och rättsväsende, om rättfärdiga lagar som skyddar alla medborgares liv, egendom och samvaro. Vi ber också för vårt kungahus att de ska få bevaras i sin tro på den kristna värdegrundens betydelse för vårt samhälle.
EFKbön 5

Be för Guds församling - Kristi kropp i Sverige

”Men ni ska få ta emot kraft när den helige Ande kommer över er, och ni ska bli mina vittnen i: Jerusalem, och i hela Judéen och, Samarien, och ända till jordens yttersta gräns.”, Apg. 1:8

Ännu gäller det aktuella löftet att vi får vara hans vittnen i den helige Andes kraft. Frimodigt ber vi om ett andligt uppvaknande – en Jesuscentrerad , bibeltrogen och Andefylld väckelserörelse – i Guds församling men också över hela vårt land. Gud kallar Sveriges kristna att finna vägar att nå ut med budskapet om Jesus. Andens enhet som redan är given måste synliggöras allt tydligare i hela Kristi kropp och leda till positiv samverkan.

  • Vi ber om kraft att kunna möta samhällsnöden. Församlingens andliga standard och Sveriges väl är vitalt sammanlänkade. Vi ber att bibeln och bönen får ta mycket större plats i kyrkornas program. Vi ber att Guds församling får fungera som en andlig familj för alla som kommer till tro.Gud vill utgjuta sin Ande över alla, till allt gott verk i Kristi kropp.
  • Vi gensvarar: Ja, Herre res upp din församling i Sverige så att hon framstår som trovärdig och fylld med kraft i både ord och handling.