Vecka 29, 13-19 juli

Under juli månad lyfter vi på ett särkilt upp vårt land och de övergripande områdena i Sverige. Allt material de här veckorna är hämtade från Sverigebönens hemida Länk till annan webbplats..

EFKbön 11

SVERIGEBÖN

Även om Sverige på många sätt fortfarande är ett välmående och välsignat land som vi också ska tacka Gud för så blir det också mer och mer tydligt att det under ytan finns en djup andlig och social nöd i vårt land, som tar sig olika uttryck; ökad rotlöshet och psykiska problem – särskilt hos unga! Ökat antal skilsmässor, ökad kriminalitet, ökad arbetslöshet och ekonomiska problem hos stora folkgrupper… ökad främlingsfientlighet och social isolering, ökade alkoholproblem, ökad sekularisering med många tomma kyrkor - listan kan göras lång! Men Gud vill komma med upprättelse till Sverige. I 2 Krönikeboken 7:14 har han gett oss ett underbart löfte:

Men om mitt folk, det som är uppkallat efter mitt namn, då ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, så vill jag höra det från himmelen och förlåta deras synd och skaffa bot åt deras land, (2 Krön 7:14).

Detta ord och andra löften i Bibeln om att Gud vill komma med helande, upprättelse och befrielse som ett resultat av vår uthålliga bön är kärnan i Sverigebönens vision. Övertygelsen är att om kristna från alla kyrkor och sammanhang på varje ort regelbundet samlas i enhet till bön för sin stad och vårt land så kommer vi att få se ett förvandlat Sverige. /Om Sverigebönen på Jesusmanifestationens hemsida

Be för familjen

EFKbön 6

Han svarade: ”Har ni inte läst att Skaparen från början gjorde dem till man och kvinna?” Och han fortsatte: ”Därför ska en man lämna sin far och sin mor för att leva med sin hustru, och de två ska bli ett. De är inte längre två utan ett. Det Gud har fogat samman ska människan alltså inte skilja åt. Matt 19.4-6.

Från början gjorde skaparen människorna till man och kvinna, säger Jesus. Så byggs samhället från den lilla gruppen, familjen. Vi ber om beskydd över alla familjer, föräldrar och barn. Hemmet är platsen där den uppväxande generationen präglas. Vår bön är att evangeliet om Jesus får prägla livet i familjen. Familjen, är kallad bjuda in Jesus i hemmets centrum. Där förs också tron vidare.

  • Vi ber om beskydd för alla ofödda barn och att deras rätt till liv återigen blir respekterad i vårt land.
  • Vi ber också för våra äldre som byggt vårt samhälle, om en trygg och värdig ålderdom. Vi glömmer inte alla ofrivilligt ensamstående och för de som saknar medmänsklig värme och omsorg. Guds församling kan få bli, genom Guds närvaro, en verklig och sann gemenskap. Det är vår bön.
EFKbön 7

Be för media

Låt aldrig godhet och sanning lämna dig; bind dem runt din hals, rista in dess initialer i ditt hjärta. Ords. 3:3.

Media påverkar i hög grad värderingar och åsikter i hela vårt samhälle. Nyheter i tidningar, radio och TV är ofta influerade av både politiska och ideologiska uppfattningar som inte alltid är uppenbara.

Vi ber för alla som är verksamma inom media att sanning och saklighet får företräde framför kommersiella intressen, egna agendor och det för tillfället politiskt korrekta.

  • Vi ber för kristna ledare och medarbetare om frimodighet att stå emot när opinionen blir för ensidig. Vi ber att kristen media ska präglas av profetisk skärpa och en kärlek till både nåd och sanning. Vi ber om kompetenta och andefyllda kristna journalister, debattörer, skribenter och programledare i såväl profan som kristen media.
  • Vi ber för alla som påverkas av den pågående digitaliseringen och omstruktureringen av mediebranschen, om vishet till att bevara god journalistik och en allsidig kommunikation.
  • Vi ber att du Gud reser upp rätt personer i rätt tid som kan tala profetiska ord till vårt land.