Vecka 32, 3-9 augusti

EFKbön 8

Frizon

Frizon samlar varje år flera tusen unga sökande människor från hela landet. Under festivalen möts människor som har stor erfarenhet av ett liv som kristen och människor som aldrig satt sin fot i en kyrka. Tillsammans firar vi gudstjänster, sjunger lovsång, uttrycker och delar vår bön på olika sätt och möts i samtal och gemenskap. Med 500 frivilligt engagerade och många talare och musiker som stannar genom hela festivalen blir det en tydlig gemensamt skapad festival där vi hela tiden lyfter upp Jesus som vår frälsare och räddning.

”Vi tror att Jesus är den enda vägen till slutgiltig försoning, befrielse, helande och upprättelse i en sårad – men vacker värld.” (Ur: Frizons manifest)

Årets tema, som får genomsyra festivalens alla hörn, är Mod. Genom seminarier, panelsamtal, undervisning, kultur och musik får vi tillsammans utforska och upptäcka hur den kristna berättelsen talar om just mod. Vi berör alltifrån att våga vara ensam, höra Guds röst, möta tvivel till att älska sin församling och att göra den förändring vi vill se.

Läs mer här Länk till annan webbplats.

/Lina Lagsten, projektledare Frizon

Efkbön

Församlingsplanteringen, Nygårdskyrkan i Linköping

Nygårdskyrkan Länk till annan webbplats. är en församlingsplantering i Linköpings mest invandrartäta stadsdel – en stadsdel med drygt 9000 invånare. Varje söndag samlas nu ca 20-30 personer, allt från barn till pensionärer. Gemenskapen har funnit i drygt 2 år och stöttas av Ryttargårdskyrkan. Den 30 mars byte församlingen namn från Skäggetorpsgemenskapen till Nygårdskyrkan i samband med att församlingen formellt bildades.

/Johannes Stenberg, församlingsplanterare

EFKbön 7

Örtagårdskyrkan vill vara en församling av flera livsförvandlande mötesplatser. Vi tror att liv förvandlas i och genom dessa mötesplatser när verkliga möten uppstår med Gud och varandra. ‘Söndagsgudstjänsten’ kl 10:30 är församlingens nav och gemensamma kraftkälla för alla åldrar. Vi firar också gudstjänst i andra former. ‘Skatten’ är barnens gudstjänst. ‘Refill’ heter ungdomarnas gudstjänst.

/Från Hemsidan

Be och tacka för:

Frizon

  • Be att unga människor under festivalen ska få upptäcka och möta Jesus.
  • Be om ledning i alla de viktiga beslut och steg i tron som deltagarna under festivalen tar.
  • Be om beskydd från skador och olyckor, att festivalen ska få vara en trygg plats för alla.
  • Be att gemenskapen på festivalen ska få påverka, berika och följa deltagarna vidare under resten av året.
  • Be för festivalledningen och andra involverade ledare om beskydd, kraft och mod.

Linköping

  • Vår satsning för barn och familjen den 6 sept som vi kallar Nygårds-dagen. Be för många bra samtal och att folka ska få upp ögonen för Jesus.
  • Be att människor i vårt kontaktnät ska bli frälsta och att vi snart ska få ha dop.
  • Be för de smågrupper vi planerar starta i höst. Be att de fyller sin funktion i att stärka gemenskapen och inkludera fler.
  • Be om beskydd över hela området och att våldet inte trappas upp efter senaste veckans mord.

Arboga

  • Be för Örtagårdskyrkan.
  • Be för Arboga.