Vecka 33, 10-16 augusti

EFKbön 6

INDIEN

Nationella pionjärarbetare grundar församlingar i norra Indien. Några gånger per år kommer spännande rapporter om vad Gud gör genom pionjärarbetare i Norra Indien. De finns främst i tre olika områden, i Uttar Pradesh, i Kolkataområdet samt i nordöstra delen med Nagaland som centrum.

Trots de senaste årens stora framgång för evangeliet i Indien så finns fortfarande många onådda grupper. EFKs nationella pionjärarbetare går från by till by, predikar om Jesus och ber för sjuka. Under sker och många i byarna blir efterföljare till Jesus Kristus när de ser kraften i evangeliet. De som då blir omvända går sen vidare till andra byar och berättar vad Jesus gjort i deras liv. På detta sätt sker en snabb tillväxt av nykristna. Dessa nykristna bygger inga kyrkor utan samlas i hemmen och på lämpliga platser ute i det fria. /Roland Lövgren

EFKbön 7

BREDESTADS BAPTISTFÖRSAMLING

Vi är en liten grupp till församling på cirka 25 personer, aktiva. Vi har ingen egen pastor utan vi hjälps åt. Några i församlingen som predikar men även flera olika gästtalare. Vi har ofta en gudstjänst på helgen antingen lördag kväll eller söndag förmiddag. Vi har även en barngrupp på tisdagar med en liten skara, men ack så viktig. Vi ingår även i det ekumeniska arbetet som finns i Aneby. Vi har lite frågetecken för framtiden angående vårt kapell och dess läge. Väg 32 kommer att gå över vårt kapell, så vi står i frågan hur det ska lösas. Antingen en flytt eller ett nytt hus på en annan tomt, norr om nuvarande läge. /EvaBritt Drott, ordförande i Elim, Bredestad

934745_608196872613035_2311810856739509764_n

ZION TEMPLE CELEBRATION CENTER SWEDEN

ZTCCS som står för Zion Temple Celebrartion Center Sweden är en kristen gemenskap för människor från hela världen. Vi strävar efter en miljö där barn och ungdomar utvecklas, där människor får stöd, där tron får växa. Vi värdesätter mångfald och vill att vår församling ska präglas av värme och kärlek.

Här ska alla kunna känna sig hemma. ZTCCS grundades 1995 i Rwanda och har idag flera tusen medlemmar i hela världen (bl. annat i USA, Kanada, Stor Britannien, Belgien, Frankrike och Danmark m.fl.). I Sverige, Eskilstuna är vi ännu bara några få medlemmar men riktar oss ut mot folket för att uppfylla det uppdraget Jesus gav oss (Amos 4:12b). Vår mission är att förbereda Kristi brud för mötet med Herren. Det gör vi genom att be ständigt och genom att forma våra kyrkomedlemmar men särskilt våra ungdomar att förstå denna kallelse. Be blessed, Zion Temple Celebration Center Sweden gem Polos Safa, pastor

Sommarakademin

Sommarakademin 2014 har temat Längtan och kallelse och arrangeras i år vecka 33, torsdagen den 14 till lördagen den 16 augusti. Christopher Jamison huvudtalare på Sommarakademin.

Be och tacka för:

Indien

  • Tacka Gud för allt positivt som sker i norra Indien.
  • Be för Victor John och övriga ledarskapet i vår partnerorganisation som leder det församlings-grundande arbetet.
  • Be om fortsatt frihet att arbeta i landet och för dem som i det lokala sammanhanget förföljs för sin tro.

Bredestad

  • Be för kapellets framtid att Guds vilja sker med hus, läge och församling. Be Att Guds ande leder de som arbetare med denna fråga på Trafikverket.
  • Be även för oss som medlemmar att vi får möta Gud ännu mer och känna hans ledning i vardag och i församlingens tjänst.

Eskilstuna

  • Att våra och Eskilstunas Kristna ungdomar ska komma samman och vara frimodiga i sin tro.
  • Att Gud ska uppenbara hur vi ska göra för att beröra det svenska folkets hjärtan och få tillbaka väckelsen i Sverige.
  • Att Gud ska öppna dörrar för ett större utrymme så att vi kan utvecklas och inte vara begränsade av plats

Sommarakademin

  • Be för talare och deltagare.