Vecka 35, 24-30 augusti

aa

ÖREBRO MISSIONSSKOLA

Idag ställs krav på att en pastor ska ha kunskap inom många områden. Förväntningarna på att leda förändringsarbete är stora. Gedigna teologiska kunskaper gör uppgiften lättare, men församlingsledarskap förutsätter också personlig och andlig mognad. En utbildning som förbereder för tjänst i Guds rike måste ge möjlighet till både och. De pastorsutbildningar som bedrivs inom EFK har en starkare församlingsanknytning än tidigare.

Idag bedrivs pastors- och ledarutbildningar vid Örebro Missionsskola (ÖMS) och Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) med dess fem studiecentra runt om i landet i samarbete med Pingströrelsen och Alliansmissionen. På missionsskolan möts lärare och studenter direkt och i ALT via videolänk. Alla studenter på ALT är direkt knutna till en församling under hela utbildningen. Missionsskolan genomför under kommande läsår fjärde årskursen i ALT för första gången. /Owe Anbäcken tf rektor

ab

**TOMASKYRKAN, en församlingsplantering i Svenljunga

**

Svenljunga är en trevlig landsortskommun söder om Borås med 10 000invånare, varav 4000 i huvudorten. Den kristna kyrkan är inte stark. Idag finns det bara en frikyrkoförsamling, med en handfull aktiva i norra kommundelen, och Svenska kyrkan samlar inte så mycket folk heller. Här vill vi vara med och plantera församling. Vi drömmer om en församling som präglas av vardagstro och vardagsgemenskap, där Jesus är i centrum. Vi tänker att vår viktigaste kanal för evangeliet  är att vara engagerade i samhället och i mötet med de människor vi möter i vår vardag. Idag är vi ett litet kärnteam på tre personer, Ola, Anna och Fredrik. Och så har vi en liten cellgrupp där vi är sju deltagare som är tillräckligt gamla för att sitta någorlunda still. Bakom församlingsplanteringen finns också Korskyrkan i Borås i egenskap av moderförsamling. /Fredrik Skott, församlingsplanterare

OMTAGET Länk till annan webbplats.

Under augusti till november månad kommer Daniel Norburg som ny direktor, med representanter från Framtidsgrupp och annan EFK personal möta församlingsrörelsen genom 14 regionala samlingar över hela landet. Vår förhoppning är att vi på detta sätt kommer att få ett brett och riktningsgivande underlag för det Omtag för EFK som styrelsen sedan har att besluta om. Några av de frågeställningar som vi kommer att samtala om är:

  • Vad ser ni i era sammanhang att Herren gör? Vad säger Gud och vart leder Gud?
  • Vilka relationer och nätverk använder Herren i era sammanhang till att se Guds rike växa?
  • Hur kan EFKs gemensamma arbete hjälpa er att lyckas i den kallelse och det uppdrag som Herren har gett er som lokal församling?
  • Hur ser ni på våra gemensamma verksamheter såsom internationell mission, utbildning, församlingsplantering, församlingsutveckling, konferenser mm?
  • Vi vill i dessa samtal ha ett helhetsperspektiv som inbegriper era lokala, regionala, nationella och internationella engagemang. Vi kommer också ta tid för bön, lovsång och att lyssna in Herrens til

I EFK är den gemensamma bönen bärande för allt vi gör! Vi vet att ”bön och arbete” är grundläggande. I processen med Omtaget varken kan, eller vågar vi, gå åt något håll, utan att vi vet att det är Guds väg. Under perioden 15 september - 30 oktober ber och fastar vi 40 dagar gemensamt i Evangeliska frikyrkan för några gemensamma områden. Planera redan nu in en eller flera dagar då du är med och ber och fasta för de viktiga framtidsfrågorna.

ad

BÖN FÖR SVERIGE inför valet 2014

Vi uppmuntrar familjer att be tillsammans, ungdomar, äldre, företagare, cellgrupper, bönegrupper, kyrkor, husförsamlingar och individer. Öppna bibelordet för dagens böneämne och be ut från detta ord eller andra ord som Gud leder dig till. Ordet när det bedes ut ur din mun är en eld och slägga (Jer 23:28-29) samt ett svärd (Jes 49:2) mot det onda och det som ej bygger upp landet. Guds ord skapar liv och bygger upp. Guds ord säger att vi ska be för all överhet, oavsett parti. Vi ber för varje partiledare och för varje kommunal ledare. Men vi ber om rättfärdighet, och att orättfärdighet ska stoppas. Både det ena och andra finns nog i alla partier i dag. Vi ber om ledare som fruktar Gud, och vi ber om goda rådgivare och att onda ska stoppas. Varje dag hittar du ett särskilt område att be för här Länk till annan webbplats..

/Från Sverigebönes hemsida

BE OCH TACKA FÖR:

Örebro missionsskola

  • Be för studenterna och lärarna på Örebro Missionsskola samt på de olika regionala utbildningscentren i Malmö, Jönköping, Göteborg, Stockholm och Umeå.
  • Be att många nya studenter ska söka till utbildningar för att fylla behovet av pastorer och ledare i de lokala församlingarna, fylla behovet av nya församlingsplanterare i Sverige men också fylla behovet av gedigen teologisk kunskap i församlingsrörelse och utbildningssammanhang.
  • Be om ett ökat ekonomiskt ansvarstagande för att utbilda pastorer och ledare.

 Svenljunga

  • Vi behöver bli fler som vill vara med och engagera sig, någon som flyttar hit, en trygg barnfamilj kanske:)
  • Tacka för att både Ola och Fredrik har fått jobb.
  • Vi behöver att Gud leder oss väldigt mycket.

 Annat viktigt

  • Be för omtaget och de som leder den processen.
  • Be för riksdagsvalet och att män och kvinnor som tjänar Gud får komma in i riksdag och regering.
  • Be för EFKs styrelse som möts fredagen den 29 augusti.