EFKbön, vecka 37, 6 - 13 september

por

PLACE OF RESTORATION

Omkring 1,8 miljoner barn i Sydafrika har föräldrar som dött i aids. Många barn lever på gatan och utsätts för sexuella övergrepp. Utanför Port Shepstone har Place of Restoration byggts upp för att hjälpa dessa barn. I över 20 år har Monica och Basil Woodhouse engagerat sig i föräldralösa barns utsatta position och från grunden byggt upp ett fungerande center för rehabilitering till ande, själ och kropp. Här har tusentals barn fått hjälp att bearbeta traumatiska upplevelser och många har fått ett nytt hem hos nya föräldrar.

Fosterhemsprogrammet ”Give a child a family” har visat sig fungera mycket bra för att ge barn en ny framtid. Programmet har också blivit en modell som nu sprids i många länder i Afrika. EFK bidrar till både löner för personal samt bidrag till verksamheten. /Roland Lövgren

askersund

Elimkyrkan i Askersund

Elimkyrkan, Askersunds Baptistförsamling är en församling med c:a 40 medlemmar. /Göran Didriksson, pastor

EKLESIA

Eklesia är en församling bestående av husförsamlingar. Idag består församlingen av två husförsamlingar i Örebro och en i Mullhyttan/Fjugesta. Vår vision är att bygga kärleksfulla gemenskaper med Jesus i centrum, som föder och fördjupar tillbedjan, lärjungaskap och mission. Vi längtar efter att få se människor komma till tro på Jesus och bli lärjungar som gör lärjungar. Vi längtar också efter att få se Gud föda nya uttryck, nya former och större mångfald vad gäller församling, bön och tillbedjan. /Maria Fagré, församlingsplanterare

aa

Omtaget

Vi lever i en tid då vi som församlingar och kristna utmanas på många sätt. En del utmaningar möter vi som rörelse, andra som församling eller som

enskilda människor. Just nu pågår processen med Omtaget. Bakgrunden finns i ett gemensamt kongressbeslut. På kongressen i maj valdes Daniel Norburg till ny missionsdirektor. En framtidsgrupp, utsedd av styrelsen, presenterades också. De ska hjälpa styrelsen och missionsdirektorn att ta ett omtag för framtiden. Från augusti till november kommer Daniel Norburg tillsammans med representanter från Framtidsgruppen och annan EFK-personal möta församlingsrörelsen genom 14 regionala samlingar över hela landet.

Några av de frågeställningar som det kommer att samtalas om är:

  • Vad ser ni i era sammanhang att Herren gör? Vad säger Gud och vart leder Gud?
  • Hur kan EFKs gemensamma arbete hjälpa er att lyckas i den kallelse och det uppdrag som Herren har gett er som lokal församling?
  • Hur ser ni på våra gemensamma verksamheter såsom internationell mission, utbildning, församlingsplantering, församlingsutveckling, konferenser mm?

 Bön och fasta i samband med Omtaget Länk till annan webbplats.

I EFK vill vi att den gemensamma bönen ska vara bärande i allt vi gör. Vi vet att bön och arbete är intimt förknippade med varandra. I processen med Omtaget varken kan, eller vågar vi, gå åt något håll, utan att vi vet att det är Guds väg. Därför vill vi vädja till er, både som enskilda medlemmar, men också som församlingar att bära samtal och beslut i bön och fasta.

Under perioden 15 september - 30 oktober ber och fastar vi 40 dagar gemensamt i Evangeliska frikyrkan för några gemensamma områden. Planera redan nu in en eller flera dagar då du är med och ber och fasta för de viktiga framtidsfrågorna.

Mer information om bönen och fastan i samband med omtaget hittar du här Länk till annan webbplats..

ad

Bön för Sverige inför valet 2014

Vi uppmuntrar familjer att be tillsammans, ungdomar, äldre, företagare, cellgrupper, bönegrupper, kyrkor, husförsamlingar och individer. Öppna bibelordet för dagens böneämne och be ut från detta ord eller andra ord som Gud leder dig till. Ordet när det bedes ut ur din mun är en eld och slägga (Jer 23:28-29) samt ett svärd (Jes 49:2) mot det onda och det som ej bygger upp landet. Guds ord skapar liv och bygger upp. Guds ord säger att vi ska be för all överhet, oavsett parti. Vi ber för varje partiledare och för varje kommunal ledare. Men vi ber om rättfärdighet, och att orättfärdighet ska stoppas. Både det ena och andra finns nog i alla partier i dag. Vi ber om ledare som fruktar Gud, och vi ber om goda rådgivare och att onda ska stoppas. Varje dag hittar du ett särskilt område att be för här Länk till annan webbplats.. /Från Sverigebönes hemsida

Be och tacka för:

Sydafrika

  • Be för Monica, Basil, för volontärer och all övrig personal vid POR.
  • Be om helande för barnen och deras svåra minnen och upplevelser.
  • Be för de fosterföräldrar som öppnar sitt hem för ett eller flera barn.
  • Be för Monicas arbete med att sprida modellen i nya länder i Afrika.

Askersund

  • Tacka Gud för de 155 år som församlingen fått verka i Askersund och ve om förnyad kraft och inspiration i den helige Ande för församlingen att fortsätta verka i nuet och att möta framtiden.
  • Att fler människor i Askersund ska finna församlingens gemenskap.
  • Att ny Alpha-grupp ska kunna startas.
  • Om nya kamratstödjare till högstadieskolan.

Eklesia

  • Be att nyfrälsta får bevaras i tron och fortsätta växa i relationen till Kristus.
  • Be om en rörelse av lärjungar som gör lärjungar.
  • Be att vi inte begränsar Gud utan låter Den helige Ande leda, fortsätta överraska oss och visa vägar vi inte ens visste fanns!

Annat viktigt

  • Be för omtaget och de som leder den processen.
  • Be om att vi tillsammans i EFK förstår Guds väg framåt.
  • Be för riksdagsvalet och att män och kvinnor som tjänar Gud får komma in i riksdag och regering.

PDF och powerpoint

Här hittar du en bönebloggen som PDFfil. Böneblogg, v 37 Länk till annan webbplats.

Här hittar du veckans power point med böneämnena. PP, v 37 Länk till annan webbplats.