EFKbön, vecka 39, 21 - 27 september

Framtiden+470x174

Omtaget

Vi lever i en tid då vi som församlingar och kristna utmanas på många sätt. En del utmaningar möter vi som rörelse, andra som församling eller som enskilda människor.

I samband med att Daniel Norburg valdes till ny missionsdirektor på kongressen den 2 maj så presenterades en framtidsgrupp som av styrelsen hade fått ett uppdrag att leda ett förändringsarbete kallat "omtaget". Uppdraget innebär att i början på nästa år kunna presentera förslag för styrelsen på hur vårt gemensamma arbete kan bli ännu bättre. Genom en starkare delaktighet, där alla våra 300 församlingar står tillsammans, vill vi nå längre och se hur vår kallelse och vision som församlings- och missionsrörelse mer och mer blir förverkligad.

Det som kommer fram bearbetas och ligger till grund för de förändringar som sedan föreslås. Vår förhoppning och bön är att vi med Guds visdom och Andens ledning ska se en vitalisering och förnyelse av vår rörelse. Målet är se en starkare rörelse av missionella församlingar som gör lärjungar och ser Guds rike växa än mer påtagligt både i Sverige och internationellt. Mer information om Omtaget hittar du här: Omtaget Länk till annan webbplats.. /Daniel Norburg

cropped-cropped-efkbc3b6n10.jpg

Bön och fasta 15 sept - 30 okt

I EFK vill vi att den gemensamma bönen ska vara bärande i allt vi gör. Vi vet att bön och arbete är intimt förknippade med varandra. I processen med Omtaget varken kan, eller vågar vi, gå åt något håll, utan att vi vet att det är Guds väg. Därför vill vi vädja till er, både som enskilda medlemmar, men också som församlingar att bära samtal och beslut i bön och fasta.

Under perioden 15 september - 30 oktober ber och fastar vi 40 dagar gemensamt i Evangeliska frikyrkan för processen med omtaget och för vårt gemensamma arbete.

Planera in en eller flera dagar då du är med och ber och fasta för de viktiga framtidsfrågorna. Mer information om bönen och fastan i samband med omtaget hittar du här Länk till annan webbplats..

höra

Att lyssna tillsammans!

Den viktigaste anledningen till den här bön- och fasteperioden är att vi vill HÖRA Gud tala. Att lyssna är en lärjunges livshållning och kyrkans uppdrag. Vi förväntar oss alltså att Gud kommer att tala till många under den här perioden!

När ni ber och upplever att Gud talar om det som berör vårt gemensamma arbete, så ber vi er maila antingen maritha.vilhelmsson@efk.se eller framtidsgruppen@efk.se.

aaaa

Ett mångkulturellt Sverige – en del av EFKs arbete i Sverige

I dagens Sverige undgår ingen att möta människor från andra kulturer och religioner. Detta ställer oss som kristna och församlingar inför nya frågor och utmaningar. Här finns nätverket Forum för mångkultur och religionsmöte Länk till annan webbplats. inom EFK till för rådgivning, samtal och stöd. De anordnar också årliga konferenser och temadagar.

Församlingarna i Sverige utmanas av att hela generationer nu växer upp i Sverige utan att ha hört evangeliet. Vi utmanas av att vi inte tillräckligt tar till vara på det mångkulturella samhälle vi lever i. EFK vill vara med och uppmuntra den lokala församlingen till att verka för att andelen med utländsk bakgrund i församlingen och inom EFK ska spegla samhället i stort. Vi vill vara med och förändra negativa samhällsstrukturer, bryta ner orättvisor och ta parti för den enskilda människans rätt.

Be och tacka för!

1. Processen med Omtaget.

  • ­Be för de samlingar som är planerade. Vi ber särskilt om att tillsammans förstå Guds väg för EFK framåt. Under veckan sker följande samlingar:
  • ­Be för Framtidsgruppens arbete med EFKs organisation och arbetets prioriterade innehåll.
  • ­Be för EFKs styrelse som kommer att fatta beslut utifrån Framtidsgruppens arbete.

2. Be för alla församlingsplanteringar som håller på att starta, för de församlingsplanteringar som är igång och för de som har blivit församlingar.

3. Be för EFKs stora mångkulturella arbete.

4. Be för processen med att tillsätta regering, statsminister och alla tjänstemän som ska finnas runt riksdag och regering.

Här hittar du veckans PDF-fil av Böneblogg, v 39 Länk till annan webbplats.

Här hittar du veckans böneämne på en power pointpresentation PP, v 39 Länk till annan webbplats.