EFKbön, vecka 42, 12- 18 okt

Framtiden+470x174

Omtaget

Vi lever i en tid då vi som församlingar och kristna utmanas på många sätt. En del utmaningar möter vi som rörelse, andra som församling eller som enskilda människor.

I samband med att Daniel Norburg valdes till ny missionsdirektor på kongressen den 2 maj så presenterades en framtidsgrupp som av styrelsen hade fått ett uppdrag att leda ett förändringsarbete kallat "omtaget". Under några månader arbetar denna grupp nu med att genomlysa hela EFKs organisation och arbetssätt. Uppdraget innebär att i början på nästa år kunna presentera förslag för styrelsen på hur vårt gemensamma arbete kan bli ännu bättre. Genom en starkare delaktighet, där alla våra 300 församlingar står tillsammans, vill vi nå längre och se hur vår kallelse och vision som församlings- och missionsrörelse mer och mer blir förverkligad.

Under denna process handlar det framför allt om att lyssna in våra församlingar för att ännu mer kunna förstå hur vi kan samverka så att de lokala församlingarna kan lyckas med internationell mission, evangelisation, församlingsplantering, utbildning och socialt arbete mm. Under perioden 20 augusti till 5 november möter Daniel Norburg tillsammans med framtidsgrupp och andra i EFKs organisation våra församlingar på 14 regionala mötesplatser. Till detta kommer också möten med de olika verksamhetsområdena och deras ledare och anställda både i Sverige och i våra fyra regioner ute i världen.

Det som kommer fram bearbetas och ligger till grund för de förändringar som sedan föreslås. Vår förhoppning och bön är att vi med Guds visdom och Andens ledning ska se en vitalisering och förnyelse av vår rörelse. Målet är se en starkare rörelse av missionella församlingar som gör lärjungar och ser Guds rike växa än mer påtagligt både i Sverige och internationellt. /Daniel Norburg

a

Bön och fasta 15 sept - 30 okt

I EFK vill vi att den gemensamma bönen ska vara bärande i allt vi gör. Vi vet att bön och arbete är intimt förknippade med varandra. I processen med Omtaget varken kan, eller vågar vi, gå åt något håll, utan att vi vet att det är Guds väg. Därför vill vi vädja till er, både som enskilda medlemmar, men också som församlingar att bära samtal och beslut i bön och fasta. Under perioden 15 september - 30 oktober ber och fastar vi 40 dagar gemensamt i Evangeliska frikyrkan för processen med omtaget och för vårt gemensamma arbete. Planera redan nu in en eller flera dagar då du är med och ber och fastar för de viktiga framtidsfrågorna. Mer information om bönen och fastan i samband med omtaget hittar du här Länk till annan webbplats..

höra

Att lyssna tillsammans!

Den viktigaste anledningen till den här bön- och fasteperioden är att vi vill HÖRA Gud tala. Att lyssna är en lärjunges livshållning och kyrkans uppdrag. Vi förväntar oss alltså att Gud kommer att tala till många under den här perioden!

När ni ber och upplever att Gud talar om det som berör vårt gemensamma arbete, så ber vi er maila antingen maritha.vilhelmsson@efk.se eller framtidsgruppen@efk.se.

StepOutare

Mission – en pionjär utmaning

Alltifrån EFKs start 1997 har ledstjärnorna för den internationella missionen varit pionjär inriktning Länk till annan webbplats., helhetssyn, samarbete och ömsesidighet.

Det pionjära anslaget i mission behövs alltid för att nya församlingar och nya verksamheter ska startas, liksom för att vi som rörelse ska bevara vår identitet och karaktär som pionjära. Men det behövs också som svar på de nya utmaningar som uppstår i en starkt föränderlig värld där de trender som beskrivits i omvärldsanalysen skapar nya utmaningar för missionen. Det är därför strategiskt viktigt för EFK att fortsätta den pionjära inriktning som skapar beredskap och förmåga till uppbrott och nytänkande när så krävs. /Stefan Emilsson, Handläggare för internationella frågor

cropped-cropped-efkbc3b6n10.jpg

Be och tacka för!

  • Processen med Omtaget.
  • ­Be för de samlingar som är planerade. Vi ber särskilt om att tillsammans förstå Guds väg för EFK framåt. Tisdagen den 14 oktober är det en regional samling i Filadelfiakyrkan i Örebro.
  • ­Be för Framtidsgruppens arbete med EFKs organisation och arbetets prioriterade innehåll.
  • ­Be för EFKs styrelse som kommer att fatta beslut utifrån Framtidsgruppens arbete.
  • Be för alla församlingsplanteringar som håller på att starta, för de församlingsplanteringar som är igång och för de som har blivit församlingar.

  • Be att EFK fortsätter den pionjära inriktning av det internationella arbetet, villiga både att lyssna till andens ledning och att göra det obeprövade.

Här hittar du veckans PDF-fil av Böneblogg, v 42 Länk till annan webbplats.

Här hittar du veckans böneämnen på en power pointpresentation, PP, v 42 Länk till annan webbplats.