EFKbön vecka 3, 11-17 jan

aindien

Paraguay: Diego lärde sig laga motorcyklar – fick framtidshopp

Vad har motorcyklar och fattigdomsbekämpning gemensamt? Jo, på Paraguays dåliga landsvägar är motorcyklar det främsta transportmedlet, så det behövs alltid hjälp att laga och underhålla dem. Det har vår partner där tagit fasta på i ett byutvecklingsprojekt. I Troche hade man nyligen en mekanikerkurs för att på så sätt möjliggöra för ungdomar att få mer kvalificerat jobb. En av deltagarna var Diego Alvarega, 16 år. I hans område finns bara två motorcykelverkstäder, så Diego tror att kurens kan leda till att han får en inkomst i framtiden. Utbildning är ett av flera sätt som projektet hjälper familjer att bli självförsörjande i byarna omkring Coronel, Oviedo, Villa Rica och Troche. Man hjälper också till med läxläsning och matutdelning, allt med målet att förbättra livet för barnen i området. /Elisabeth Carleson

akiruna

Fjällkyrkan i Kiruna

Fjällkyrkan Kiruna Länk till annan webbplats. är en samverkansförsamling mellan Evangeliska frikyrkan (EFK) och Pingst Fria församlingar i samverkan. Kiruna är en ung stad, drygt hundra år gammal. Här har aldrig någon genomgripande väckelse ägt rum och antalet kristna i staden är lågt. På samma sätt som staden har påbörjat stadsflytten och uppbyggandet av den nya stadskärnan, tror vi att Gud vill bygga något helt nytt i Kiruna - en levande, attraktiv församling som fyller behov och uppenbarar Guds kärlek och makt. Vi har under 2014 fått generösa gåvor och bidrag till vår kyrkrenovering. Vi har dränerat grunden och ska påbörja renoveringen inuti för att möta nya behov. /Marie Enoksson, för ledningsgruppen.

Be och tacka för:

Paraguay

  • Be för de barn i Paraguay som saknar mat för dagen.
  • Tacka för de vuxna som har fått hjälp att hitta vägar ut ur fattigdomen.
  • Be om kraft och vishet för de som arbetar i projektet.

Kiruna

  • Be om styrka och vishet för framtiden och om en pastor.
  • Be för vårt flyktingarbete,
  • Be om musiker och lovsångare.
  • Be om arbetare till vår barnverksamhet.

Annat viktigt

  • Fortsätt be för Framtidsgruppen och EFKs styrelse i processen med Omtaget. Nu är processen inne i ett viktigt bearbetningsskeende.

Länkar

PDF-fil av Vecka 3 Länk till annan webbplats.

EFKs hemsida