EFKbön vecka 4, 18-24 jan

aväxande församlingar

Växande församlingar

Växande församlingar är ett stöd som EFK:s församlingsprogram erbjuder till församlingar i en specifik region. Just nu finns det processer igång i Dalarna, Mälardalen och Småland. Det är ett processbaserat stöd som sträcker sig över två år och innehåller:

4 nätverksträffar för församlingsledare med tid för input och bearbetning i den egna ledargruppen.

4 handledarträffar med den lokala församlingsledningen som stöd i processen. Varje församling har en egen handledare som följer dem under de två åren.

4 pastorsträffar med fokus på församlingsgrundande i regionen och processledarstöd.

Syftet är att stärka församlingen i deras eget utvecklingsarbete och ge stöd att förverkliga det vi sagt i EFK 2020. Utifrån EFK 2020 betonar vi i huvudsak missionsperspektivet, andlig fördjupning och ledarskap. /Cahtrine Nygren, EFKs församlingsprogram

ahylliepark

Hyllie Park Kyrkan, Malmö

Vår församling består av 375 medlemmar i blandade åldrar. Vi har många barnfamiljer och barn och ungdom är en prioriterad del av församlingens verksamhet. Eftersom Malmö är en stad med många kulturer och språk får också församlingen sin prägel av det och det värdesätter vi högt. Vi firar gudstjänst varje söndag på svenska med tolkning till engelska.

Gudstjänsten är den ena delen som församlingsgemenskapen vilar på och den andra är våra hemgrupper. Eftersom vi är många när vi samlas till gudstjänst och man inte kan lära känna alla så vill vi inbjuda till den lilla gemenskapens samhörighet genom hemgrupperna.

Hyllie Park Kyrkan bedriver också annan verksamhet på området. Vi har ett Äldreboende, en förskola och en grundskola. All vår verksamhet vilar på en kristen värdegrund. På området finns också Hyllie Park Folkhögskola. Allt detta gör att det är en spännande miljö med många möjligheter till möten mellan människor. /Carlos Villablanca, pastor

IMG_07291-300x225

Elimkyrkan västerort

Elimkyrkan västerort är en nybildad församling i Hallonbergen. Vi vill se Hallonbergen förvandlat genom Jesu ingripande till frälsning i människors liv. Visionen är dessutom att plantera nya församlingar i västerort alltefter tillväxt. I dagsläget samlas ett 50- tal personer till Gudstjänst och i Lärjungagrupper i veckan. Vi är en blandning av invandrare, svenskar, singlar och barnfamiljer som vill sprida Guds kärlek i området. /Patricia Ask, pastor

Be och tacka för:

Växande församlingar

  • Be för samlingen i region Småland den 21-22/1.
  • Be för alla de församlingar som är med om att de får växa i antal, mognad och tjänst.
  • Be att ett resultat blir fler människor som kommer till tro och att fler församlingar startas.

Malmö

  • Vi ber för en förnyelse, en fortsatt förvandling och tillväxt av oss som kyrka.
  • Vi ber att vi som kyrka ska vara lyhörda Gud och om vishet, mod och tro inför den tid som vi har framför oss.
  • Vi ber för våra barn, ungdomar och unga vuxna.
  • Vi ber att vi mår bli en missionerande, dynamisk och kreativ gemenskap i vår stad, Malmö.

Hallonbergen

  • Be om fler helöverlåtna, ansvarstagande arbetare till skörden.
  • Be om en kraftig Guds närvaro vid våra samlingar så att människor får förvandlande möten med Jesus.
  • Be om beskydd för församlingen.

Annat viktigt

  • Be för EFKs styrelse som möts till sammanträde 23-24 januari på Götabro.
  • Fortsätt be för Framtidsgruppen och EFKs styrelse i processen med Omtaget. Nu är processen inne i ett viktigt bearbetningsskeende.

Länkar

PDF-fil av Vecka 4 Länk till annan webbplats.

EFKs hemsida