EFKbön vecka 9, 21 – 28 feb

aUsha das.1.EF.11

Unga ledare i Indien får hjälp att växa

EFKs partner undervisar och vägleder unga i Indien, så att de får växa som nyckelpersoner i församlingen. Usha Das, som är kanslichef hos vår partner, berättar att de lokala ledarna är en styrka för de växande församlingarna i landet.

– Det är fantastiskt att se hur dessa ledare har vuxit allt eftersom vi utbildar och utrustar dem. Allt de lär sig tar de med sig till sitt sammanhang och ger vidare, säger hon. Se videon med Usha Das på http://vimeo.com/evangeliskafrikyrkan Länk till annan webbplats.   /Kristina Sandin, informationssamordnare

abrunnsparkskyrkan

Brunnsparkskyrkan i Tranås

Brunnsparkskyrkan Länk till annan webbplats. i Tranås (av medlemmar kallad Bpk) består av 500 medlemmar. Som en del av ”bibelbältet” är vi långt ifrån ensamma om att vara kyrka i bygderna, men det är fortfarande alltför många i Tranås som ännu inte mött Jesus till frälsning. I Tranås finns många icke-svenskar och nysvenskar, bland dem tiggare och andra som har använt sin rätt att stanna i Sverige 90 dagar utan uppehållstillstånd. Dem möter vi regelbundet - i verksamheten ”Världens kvinnor” och på exp - då deras fysiska, själsliga och andliga behov är stora. Ändå präglar inte dessa icke-svensktalande gudstjänsterna i tillräcklig mån.

Under 2014 genomfördes en stor genomlysning av såväl visioner och liv, som av strukturer och organisation. Denna process kallades Bpk 2.0 - en process där vi vill uppgradera församlingen avseende identitet och form, så att den möter samtiden på ett relevant sätt. Den processen går djupt in under skinnet. I dess spår har församlingen nyss beslutat om en ny personalorganisation som innefattar nyanställning av tre heltidstjänster. /Rolf Gard, pastor och föreståndare

EFKbön

Betelkyrkan i Åmmeberg

Betelkyrkan i Åmmeberg Länk till annan webbplats. kämpar vidare. Pastor Per-Anders Olsson, flyttar till Treklangen (församling)  utanför Linköping, men är kvar i Zinkgruvan och kan inte hjälpa till så mycket i Åmmeberg. Församlingen får hjälp ifrån Mötesplatsen och hoppas kunna satsa på Alpha i höst och ungdomsarbete. / Per-Anders Olsson

Be och tacka för:

Indien

  • Be för ASSIs arbete med utbildningen av unga ledare.
  • Tacka för alla de som har fått växa som ledare i församlingarna.

Tranås

  • Be att Bpk 2.0 hjälper varje medlem att leva i ett ”nu”, med sin identitet rotad i Kristus och överlåten till att möta samhället på ett relevant sätt.
  • Be att församlingen och de tre - ännu oidentifierade - personer som vi tror Gud kallar till tjänst, hittar varandra i den rekryteringsprocess som nu har börjat.

Åmmeberg

  • Be för ungdomsarbetet J1-skoj, 6-12år.
  • Be för Trivselträffen.
  • Be att kristna skall flytta till Åmmeberg och hjälpa till.

Annat viktigt

  • Be om beskydd över alla som är på sportlovsresor, både udner resorna till och från skidbackarna, men också i backarna.
  • Be om att de barn och ungdomar som är på läger får lära känna Jesus och får ett fördjupat liv tillsammans med honom.
  • Tacka för alla ledare som ställer upp och är med på lägren eller skidresorna.

Länkar

PDF-fil av Vecka 9 Länk till annan webbplats.

EFKs hemsida