EFKbön vecka 10, 1-7 mars

astepout

StepOut ger möjligheter

Hanna Thilander, StepOut-praktikant i Zambia, skriver om sina upplevelser av att predika.

”Innan jag ska gå upp för att dela det jag tror Gud lagt på mitt hjärta, börjar det dunka inom mig. Jag känner mig inte så nervös längre, det är snarare en dunkande maning i mig. Jag förbereds och påminns om att jag inte gör detta själv. Någon som är så mycket starkare än mig, är med mig. Nu och då under predikan händer det som jag bett så mycket för innan, Du kommer och gör det ingen annan kan göra. Din närvaro och Din röst berör hjärtan. Dina tankar ändrar manuset jag har framför mig, formar om det i sista sekund. Du möter oss och Du blir förhärligad. Det skulle vara fel att säga att jag har lärt mig mycket gällande predikan här i Zambia. Jag har inte lärt mig någonting, men Gud har däremot lärt mig otroligt mycket.” /Utdrag ur ett av Hannas inlägg på StepOutbloggen Länk till annan webbplats.. Ps: Den 1/3 är sista ansökningsdag för Stepout! Ds.

ahagadalskyrkan

Fårbo Frikyrkoförsamling

Fårbo Frikyrkoförsamling Länk till annan webbplats.-Hagadalskyrkan är enda kyrkan i samhället Fårbo 15 km norr om Oskarshamn. Vi har 83 medlemmar i matrikeln, varav ca 60 är regelbundna gudstjänstbesökare. Vi har pastor på heltid och 25 årig tjej som ungdomsledare på 75 % samt många hängivna barn- och ungdomsledare och andra som tjänar i församlingen.

Tacksägelseämnen är att många barn och ungdomar kommer till oss i vår verksamhet, att våra våffelcaféer är välbesökta av folk utifrån, att vi har en Alpha-fortsättningskurs med 10 deltagare varav 4 utifrån samt att många i församlingen är bedjare. /Vännerna i Hagadalskyrkan, Fårbo gm Anders Mosserud

EFKbön

Centrumkyrkan i Sala

Centrumkyrkan i Sala, är en några år gammal församlingsplantering. Vi är en internationell kyrka i Sala med hjärta globalt. Vi består av flera olika nationaliteter, olika åldrar och olika samhällsklass. På grund av vårt sociala arbete kommer många tilltufsade på våra samlingar och Gudstjänster. Låt ditt rike komma! /Andreas Tofters, pastor

AJesustillbarnen

Jesus till barnen, barnledarkonferens den 6-8/3

När vi bjöd in till barnledarkonferensen 2013 var det något historiskt som skedde. Aldrig tidigare har så många olika kyrkor, organisationer och andra aktörer tillsammans inbjudit till en nationell barnledarkonferens i Sverige. Många av de över 1000 deltagarna upplevde en ovanligt välsignad helg – en helg av utrustning, gemenskap och stark gudsnärvaro.

Med barnledarkonferensen 2015 Länk till annan webbplats. vill vi bygga vidare på allt detta. Vi tror att Gud under denna konferens vill utmana oss att ta nya steg både i relation till barnen och i vår personliga gudsrelation.

Precis som förra gången är det fokus på praktisk utrustning, denna gång med ett ännu större utbud av workshops. Vi kommer också att ha gemensamma gudstjänster med ett antal nya bekantskaper bland talarna. Välkommen till en helg av uppmuntran, utrustning och utmaning! /Ledningsgruppen på konferensens hemsida

Be och tacka för:

StepOut

  • Tacka för de möjligheter som Gud ger genom StepOut.
  • Be för de praktikanter som just nu är ute och de som är med i ansökningsprocessen för nästa utresa.

Fårbo

  • att vi ska få se många av de äldre barnen och ungdomarna komma till tro.
  • att tre av deltagarna i Alpha-kursen under våren ska besluta sig för att följa Jesus.
  • att fler av de troende daglediga skall komma på församlingens bönetillfällen.
  • att Gud uppväcker andliga ”barnmorskor” och ”faddrar” i församlingen.

Sala

  • Be för Centrumkyrkans sociala arbete som omfattar öppen kyrka med ca 30-40 besökare per dag.
  • Be för fungerade integration mellan människor av olika nationer och samhällsklass.
  • Be om ett ungt par som kan ta sig an och starta upp ett pionjärt ungdomsarbete i Sala.
  • Be för vår stad Sala, som är fin på ytan, men har många problem under ytan. Vi tror Gud vill göra långt mer än vad vi kan önska och tänka i Sala.

Annat viktigt

  • Be för samlingen med ”Växande församlingar”, nätverksträff i region Dalarna den 6-7/3
  • Be för medverkande och deltagare på ”Jesus till barnen”.

Länkar

PDF-fil av Vecka 10 Länk till annan webbplats.

EFKs hemsida