EFKbön vecka 19, 3-9 maj

anepal

Nepal

EFKs Erik Bäckelid har varit i kontakt med Nepal. "Vår vän i Nepal berättade detta för oss och vi har blivit mycket berörda. I fredags gick hon till jobbet som vanligt, sonen var på förskola och huset stod där det skulle. I lördags så förändrades allt."

När jordbävningen började kunde vi bara hålla oss fast, till slut så kom vi ut ur huset innan det rasade. Hela vår familj klarade sig men det gick inte lika bra för alla i området. Flera av våra grannar fick dra fram sina nära och kära ur rasmassorna. När natten kom kunde vi sätta upp ett tält på gatan men allt blev blött när regnen började. Det var så kallt att vi trodde att vi skulle frysa ihjäl. Jag höll min fyraåriga son i famnen hela natten för att hålla honom varm. Under natten kom ett gäng med vapen som försökte råna oss överlevare som tagit tillflykt till gatan. Vi lyckades att jaga iväg dem, även andra gången när de kom tillbaka. Nu försöker vi få ordning på vår situation, få tag på mat och rent vatten. /Från EFKs Instagramkonto

EFK´s katastrofinsats har två delar där den första humanitär insatsen fokuserar på människors akuta medicinska behov. I nästa fas så påbörjar vi en återuppbyggnadsinsats där vi hjälper människor att återställa boende och försörjningsmöjligheter samt att förbereda dem för framtida katastrofer. Insatsen sker i samarbete med våra lokala partnerorganisationer United Mission to Nepal och International Nepal Fellowship som känner området, människorna och förutsättningarna väl. Att arbetet sker i samarbete med lokala myndigheter skapar goda möjligheter för att en välriktad insats! EFKs församlingar har ett långsiktigt engagemang i Nepal sedan drygt 60 år tillbaka. De nuvarande projekten presenteras på www.efk.se/nepal. Mer information om katatrofinsataserna hittar du på EFKs facebooksida Länk till annan webbplats. och hemsida.

Vill du vara med och hjälpa? Swisha din gåva till 123 900 4037 och märk gåvan Jordbävning Nepal. Så ger du din gåva

  • Sätt in din gåva på bankgiro 900-5588. (Märk gåvan "Jordbävning Nepal".)
  • Swisha till 123 900 4037. (Märk gåvan "Jordbävning Nepal".)
  • SMSa NEPAL200 till 72980 (för att skänka 200 kr)
akongress

EFKs kongress

EFKs styrelse inbjuder EFKs samverkande församlingar till en Extra Kongress den 9 maj. Efter ett år av Omtagsprocess med utvärdering och samtal behöver viktiga framtidsbeslut nu fattas med målet att EFK som rörelse ska bli mer av dynamiskt nätverk, där de olika delarna betjänar varandra. Allt för att bli bättre rustade att möta utmaningarna och målen i EFK 2020.

Styrelsen tog under våren 2014 initiativ till en genomlysning – Omtag – av det gemensamma arbetet i EFK och tillsatte en framtidsgrupp för att lyssna in rörelsens olika delar. Processen kommer att mynna ut i förslag om förändringar som EFKs församlingar behöver besluta om gemensamt. Därför ersätts det Representantskapsmöte som skulle hållits den 9 maj 2015 av en Extra Kongress. Innehållet kommer att koncentreras till beslut med anledning av Omtaget, förutom de obligatoriska punkterna om året som gått. /Från hemsidan

Här hittar du en film om kongressen!

ahalmstad

Församlingsplanteringen ”Med hjärta för Halmstad”

Med hjärta för Halmstad Länk till annan webbplats. är ett nätverk av husförsamlingar som möts i olika hem. Idag består vi av tre husförsamlingar. Den ena husförsamlingen består av barn och vuxna och den andra är en grupp av framförallt studenter. Innan jul bildades en tredje husförsamling, vilket vi är mycket glada över! Vår längtan är att få göra lärjungar som gör nya lärjungar. Gemenskap, efterföljelse och mission är tre ord som vi betonar och vill leva efter. /Erika Lagerström, församlingsplanterare

Be och tacka för:

Nepal

  • Be för de som har förlorat allt och nu sover på gatorna.
  • Be för hjälporganisationerna som finns på plats får nå ut till de människor som behöver hjälpen. Be om kraft och vishet att möta allt de möter.
  • Be att de kristna, mitt i det kaos som råder, får nå ut med evangelium.

Kongressen

  • Be att vi, som rörelse, gemensamt förmår uppfatta Guds väg och vilja framåt. Be också om villighet för oss att följa den vägen.
  • Be om vishet och enhet i de beslut som fattas.
  • Be för EFKs ledning och styrelse som bär ett stort ansvar.

Halmstad

  • Be för personer i vårt nätverk som söker ledning inför hösten i relation till arbete och studier.
  • Be att vi ska bli mer frimodiga till att finnas i nya sammanhang där vi kan få dela evangeliet in i en förening, på ett café, en arbetsplats eller till enskilda individer som vi har i vår närhet.
  • Be för vår medverkan på Andersbergsfestivalen, som är en stadsdelsfest den 23 maj.

Annat viktigt

Länkar

PDF-fil av Vecka 19 Länk till annan webbplats.

EFKs hemsida