EFKbön vecka 23, 31 maj-6 juni

akos

De vill rusta framtidens ledare i Paraguay

Judith och Roger Korsgren längtar efter att se människor följa Jesus. De ska nu åka till Paraguay en andra period för att fortsätta att utveckla församlingar och församlingsledare – långsiktigt och med människors behov i fokus. De kommer att arbeta nära EFKs samarbetskyrka, Convención de las Iglesias Bautista Betel (CIBB), med två huvudsakliga områden: att grunda en församling som ser till människors behov och att stödja CIBB i deras utbildning av ledare och pastorer.

– För mig är det alltid personer som vinner mitt hjärta, säger Judith. Här får man träffa folk som ingen annan vill nå, men Gud ser dem. Och vi vill vara där Gud vill att vi ska vara, och välsigna de som Gud vill välsigna.

/Kristina Sandin, informationssamordnare

arod

Rödåns Friförsamling

Rödåns friförsamling Länk till annan webbplats. finns i Brandstorp, Habo kommun.Vi är en församling med 53 medlemmar. Många medlemmar är över 70 år. Trots det bedrivs ett lovande barnarbete i form av Söndaxkul och Öppen förskola. Vidare har vi Alpha, dagledigsamlingar och sångkvällar som exempel på utåtriktad verksamhet. Vi ser oss som en liten församling, men med en viktig uppgift i det sammanhang där vi finns med. /Elisabet Blåberg, ordförande

aberg

Församlingsplantering i Berga, Linköping

Den 24 augusti 2014 annonserade Ryttargårdskyrkan och Johanneskyrkan i Linköping att man ämnade plantera en församling Länk till annan webbplats. i den mångkulturella stadsdelen Berga i Linköping. Arbetsnamnet är Bergaplanteringen och ledarna för planteringen är Eleonore Gustafsson och Miriam Zwörner. Under året som gått har man samtalat om församlingens profil och vision. Den 13 september kommer det grundarteam som formats under året sändas ut från moderförsamlingarna. Planteringen vill med hjälp av kontemplativa praktiker från den monastiska traditionen och missionella praktiker från den frikyrkliga traditionen göra lärjungar till Jesus Kristus. /Eleonore Gustafsson, församlingsplanterare

Be och tacka för:

Paraguay

  • Var med och be för familjen Korsgrens förberedelser inför utresan.
  • Be också för deras arbete med att grunda en församling och att utveckla ledare i Paraguay.

Rödån

  • Be för Söndaxkul, barn och ledare.
  • Be för Öppna förskolan, att vi får ledare, så vi kan fortsätta den.

Berga i Linköping

  • Be att Gud skall forma ett grundarteam där de gåvor som församlingen behöver för att kunna utföra sitt uppdrag finns.
  • Be att Gud skall ena grundarteamet kring en missionsstrategi som kan bära frukt.
  • Be att Gud skall möta den folkgrupp i Berga där Jesus är allra minst känd genom drömmar, syner och tecken.

Annat viktig

  • Be för de, inom EFKs organisation, som nu på ett påtagligt sätt berörs av EFKs Omtag.
  • Be för alla förberedelser som pågår inför årets Midsommarkonferenser. (Bönekalender för Torpkonferensen hittar du här Länk till annan webbplats..)

Länkar

PDF-fil av Vecka 23 Länk till annan webbplats.

PDF-fil av Bön- och fastekalendern för Torpkonferensen: Bön och fastekalender Länk till annan webbplats.

EFKs hemsida