EFKbön vecka 24, 6-13 juni

arc

Centralafrikanska republiken

De senaste åren har Centralafrikanska republiken skakats av konflikter och oroligheter. André Fegouto, ledare för Eglise Evangélique Baptiste (EEB), EFKs samarbetskyrka, poängterar att landet behöver verklig, varaktig fred. EEB gör ett viktigt arbete på flera områden och har den senaste tiden upplevt flera ljuspunkter i den svåra situationen som landet befinner sig i. Till exempel har EEB efter en lång och svår process nu äntligen fått ett officiellt godkännande att bedriva högre utbildning. /Anton och Maria Carlsson, EFKs missionärer som arbetar för landet från regionkontoret i Nelspruit, Sydafrika

am

Lukas 15 i Malmö

Lukas 15 Länk till annan webbplats. är en församling som vill nå ut med evangeliet till de förlorade. För närvarande så hyr vi in oss i en lokal som ägs av en förening som tar hand om människor som har kommit fel i livet på olika sätt. Där förekommer också många NAmöten och vi har fått möta fler av de som kommer från NA (anonyma narkomaner) och be tillsammans med dem till frälsning. Lokalen ligger vid Möllevångstorget och är känt för att vara en av Malmös mest utsatta stadsdel. Det känns att det är en ganska stor del av vår kallelse att vara i denna miljön.

Vi längtar efter Guds närvaro och att se fler komma till tro, vi har fått vara med om både frälsningar och se människor bli helade fysiskt, bland människor som inte kände Jesus. det vill vi ha mer av och också ledare som känner sig kallade till samma uppdrag. /Noffi Garci, församlingsplanterare

aore

Nya Jerusalem internationella församling

Nya Jerusalem internationella församling i Örebro startades november 2012. Tack vare era bön och Guds nåd börjar vi se en tillväxt i vår församling och folk med olika ursprung och bakgrund börjar komma till våra möten. Tack för att ni stod i bön för och med oss. Vår vision är att forma Kristi lärjungar som kan tjäna Gud, tjäna människor och varandra, hjälpa dessa lärjungar att förstå, förlösa och förvalta olika andegåvor som de har fått av den Helig Ande så att de kan i sin tur använda dessa gåvor till att bygga Kristi kropp som goda förvaltare av Guds nåd i dess många former (1 Petrusbrevet 4:10). Vi vill vara en församling där alla känner sig hemma oavsett bakgrund, hudfärg, sociala status och där tro och kärlek får mogna, uttryckas och upplevas. /Ndongozi Musaga Fleury

Midsommarkonferenser

ator

Snart är det dags för midsommarkonferenser! Det är konferenser som för många är livsavgörande. Den viktigaste förberedelsen för alla sommarens konferenser sker genom bön och fasta. Genom bönen och fastan vill vi bana väg för det som Gud har tänkt. Därför vill vi be dig att vara med, och att uppmuntra andra att också vara med, i bön och fasta under perioden 1-14 juni.

Här Länk till annan webbplats. hittar du en bön- och fastekaler för Torpkonferensen, men vi vill uppmuntra dig att även be midsommarkonferenserna på Ralingsåsgården, Dalagården, Arnemarksgården och Hjälmaregården i din bön och fasta. Mer information om respektive konferens hittar du på hemsidorna.

Be och tacka för:

CAR

  • Be för fred i Centralafrikanska republiken. Be att de kristna håller fast vid tron, och att de fortsätter att arbeta för Guds Rike och dess utbredande.
  • Tacka för att EEB fått Utbildningsministeriets godkännande för att bedriva högre utbildning.
  • Tacka för att familjen Carlsson nu "landat" i Sydafrika efter ett år fyllt av omställningar och svårigheter, både i RCA, Kamerun och i Sydafrika. Barnen har kommit in i nya skolorna och de börjar trivas bra.
  • Be för många goda möten med församlingar under familjens sommarvistelse i Sverige. Be även för de visumansökningar som ska hinnas med under Sverigevistelsen.

Malmö 

  • Be att vi når människor som inte känner Jesus.
  • Be att vi får in lite erfarna ledare som kan hjälpa till att bära ansvaret.
  • Be om Guds beskydd och nåd på alla områden.

Örebro

  • Tacka Gud för den tillväxten som vi nu ser i vår församling och be om att många ska komma till tro, inte bara genom den tjänsten vår församling står i, utan också genom de tjänster som alla andra lokala församlingar i Örebro står i.
  • Be för den Helig Andes vägledning i alla våra planeringar och aktiviteter.
  • Be för enheten i Kristi kropp i Örebro, i Sverige och i hela Världen.

Midsommarkonferenserna

  • Be för de sista förberedelserna som sker inför konferenserna.
  • Be att alla medverkande i de olika midsommarkonferenserna får förmedla budskap som är relevanta och som berör lyssnarna.
  • Tacka Gud för alla frivilliga som varje år satsar sin tid för att jobba både före, under och efter konferenserna.
  • Be om bra konferensväder som underlättar möten och gemenskap.

Annat viktigt

  • Be för de utlandsarbetare som just nu håller på att förbereda sina utresor i slutet av sommaren och under hösten.
  • Be om att visumansökningarna går igenom, och att andra tillstånd som de behöver beviljas.
  • Be om att allt praktiskt arbete inför flyttarna fungerar väl.
  • Be om fina avslut och ork och kraft i avslutningsarbetet hemma i Sverige.

Länkar

PDF-fil av Vecka 24 Länk till annan webbplats.

PDF-fil av Bön- och fastekalendern för Torpkonferensen: Bön och fastekalender Länk till annan webbplats.

EFKs hemsida