EFKbön vecka 37, 7-13 september

Vecka 37, 7-13 september

Gör något för flyktingarna!

Före krisen i Syrien hade landet 22 miljoner innevånare. 11 miljoner av dem är nu flyktingar inom och utom landets gränser. Deras situation är ofta mycket svår.

1 EFK har en katastrofinsamling för de drabbade. Läs mer nedan!

2 EFK vill mobilisera församlingsrörelsen att möta flyktingarna som kommer till Sverige.

3 Var med och be för en förändring!

1 Katastrofinsamling

Sedan 2012 har EFK arbetat för att hjälpa syriska flyktingar på plats. EFK har medarbetare i södra Libanon, nära den syriska gränsen som erbjuder mat, medicinsk vård och skolgång. Dessutom stöder vi en libanesisk kyrka med deras hjälparbete i Libanon och inne i Syrien.

Läs mer och ge ditt bidrag!

2 Flyktinghjälp i Sverige

Flyktingarna finns mitt ibland oss. Vi vill mobilisera församlingsrörelsen att möta flyktingarna som kommer till Sverige.

Vi vill engagera, informera och nätverka varandra till att göra skillnad. Under vecka 37 kommer kampanjsidan att uppdateras med mer information.

3 Be för:

  • Be om ett slut på krig och konflikter som orsakar flyktingkatastrofen. Be att rättiva och fred får segra.
  • Be för de kristna i Syrien som ibland är dubbelt utsatta. Be om mod att följa Jesus, be om ork att älska sin nästa och förbarmande i en svår situation.
  • Be för alla som flyr och lämnar sitt hem. Be om beskydd på resan och en plats att skapa ett nytt hem.
  • Be för alla länder som tar emot flyktingar. Be om generösa beslut och öppna händer.
  • Be för EFKs medarbetare i Libanon (läs mer på sidan 4-5 i senaste numret av Direkt Länk till annan webbplats.). Be om möjligheter att hjälpa många, möjligheter att ge hjälp som ger skillnad.
  • Be för SAT-7s tv-program med skolundervisning för flyktingbarn Länk till annan webbplats.. Be att många barn får bra undervisning och ett hopp om framtiden.
  • Be att EFKs församlingar får vara välkomnande gemenskaper för flyktingar som kommer till Sverige. Be om gemenskap över språkbarriärer och kärlek över rädslans murar.
  • Be att människor mitt i denna katastrof ska få möta Jesus.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du kontaktperson för din församling, missionsråd eller likanande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs bönearbete. Har du frågor eller funderingar om EFKbön får du gänra höra av dig till Bernth-Åke Ottosson eller Daniel Norburg i EFKs Missionsledning. De är ansvariga för EFK Bön.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här Länk till annan webbplats..