EFKbön vecka 42, 12-18 oktober

IMG_9765_webb

Bilden är från en tidigare nätverksträff i Falun. Foto: EFKs arkiv

Växande församlingar

Sverigeprogrammet har under två års tid arbetat med Växande församlingar. Växande församlingar är ett upplägg för församlingsutveckling som vi tills nu har haft igång i Mälardalen, Dalarna och Småland. I helgen möttes ytterligare 8 församlingar i Västsverige till en första av fyra nätverksträffar. 75 församlingsledare möttes i helgen i Skogsrokyrkan i Skövde för att arbeta tillsammans med framtidsfrågorna som de står inför utifrån delar av EFKs Sverigestrategi. Utöver nätverksträffar har vi pastorsträffar samt att en handledare knyts till varje församling som möter församlingsledarna på hemmaplan.

Två av våra största utmaningar som församlingar är att å ena sidan genomsyras av ett missionstänk och att å andra sidan möta den inre sekularisering vi ser med en andlig fördjupning. Detta är huvudinnehållet i all den input församlingarna får i Växande församlingar. Målsättningen är att fler församlingar får se flera komma till tro och fördjupas i sin tro, samt att fler församlingar grundas i regionen.

/Øyvind Tholvsen, programledare för Sverigeprogrammet – med inriktning församlingsutveckling

Be för:

  • Be för de 8 församlingar som nu går in i Växande församlingar i Västsverige: Korskyrkan i Götene, Karlstad och Mariestad, Skogsrokyrkan och Elimkyrkan i Skövde, Salemförsamlingen i Moholm, Brokyrkan i Borås och Ringsbackens Baptistförsamling.
  • Be om flera initiativ till församlingsplanteringar i Västsverige.
  • Be för nätverksträffen i Växande församlingar i Falun, Dalarna 16-17 oktober.
  • Be att våra församlingar finner vägar att möta den inre sekularisering som sker med en tydlig andlig fördjupning där vi hjälper varandra till livet med Gud i vardagsliv.
  • Be att våra församlingar blir än mer präglade av ett missionellt arbetssätt där växande församlingar får förmedla hela evangeliet till hela människan.