EFKbön vecka 43, 19-23 oktober

olika_biblar_i_skyn_köpt_webb

”Vår utmaning är att locka unga människor till Bibeln”

Det formuleras lite olika men innehållet är ungefär detsamma. När jag möter de ledare som är ansvariga för ungdomar inom EFK så berättar de om tillbedjan som lyfter kyrktak, om upprättade liv och om allt det goda Gud gör i våra församlingar. Sen kommer vi till utmaningarna. Och då dyker det upp – längtan efter nycklar till Bibeln. Mitt bland ledarbristen, prioriteringen av sin tid och omsorgen om de tonåringar som inte hittar rätt i gemenskapen så är det den längtan som lyser klarast.

I en tid när ingen tycks orka läsa en text som är längre än en sida lång. När de plattformar vi kommunicerar på i skrift raderar våra meddelanden bara sekunder efter vi skrivit dem (be en tonåring i din närhet att förklara snapchat) – hur uppmuntrar vi unga människor att spendera tid med sin Bibel? Hur lär vi varandra vikten av att prioritera sin personliga andakt? Hur skapar vi möjligheter till möten i våra församlingar där vi kan få lära av varandra, utmana varandra i bibelläsningen och be för varandra?

Just nu arbetar vi i Sverigeprogrammet med att samla på oss goda idéer kring bibelläsning. Vi sätter ihop undervisning för ledare kring hur man inspirerar till läsning och vi jobbar med material för unga som handlar om den dagliga andakten. Ett exempel är den app med bibelläsningsplan Länk till annan webbplats. som Frizon gjorde tillsammans med Svenska Bibelsällskapet i somras.

/Josefine Arenius, ledarutvecklare med inriktning på ungdomsfrågor, Sverigeprogrammet inom Evangeliska Frikyrkan

Be och tacka för:

  • Be om en förnyad passion för Guds ord bland Sveriges unga
  • Be om förebilder att ta rygg på och lära sig av
  • Be om goda möten mellan generationer i våra församlingar där vi kan få växa och utmanas i god gemenskap
  • Tacka Gud för alla de ledare som lägger av sin tid och sin kraft i våra församlingars arbete bland unga. Be Gud att leda dem och ge dem klokskap, kärlek och tålamod i sitt uppdrag.
  • Tacka Gud för sommarens läger, konferenser och festivaler. Be att de upplevelser som unga människor var med om då ska få formera och utmana vidare. Be också om arbetet med nästa års event som redan är igång. Be om Guds ledning i planerandet av, framför allt Torp, Frizon och alla de regionala läger vi i EFK gör.