EFKbön vecka 46, 9-15 november

Hela personalstyrkan vid Hyllie Park folkhögskola samlad.

Hela personalstyrkan vid Hyllie Park folkhögskola samlad.

Hyllie Park folkhögskola står inför nya utmaningar

Hyllie Park folkhögskola står inför flera utmaningar där vi också ber om Guds hjälp och ledning.

Om vi börjar med det tunga. Under höstlovet blev vi indragna i ett mordhot som sedan valsade runt i media och det kopplades till andra hemskheter som skett både i Norge och i Trollhättan. Hotet uttalades i ett mindre chattforum där de som fanns med i detta valde att polisanmäla efter kontakt med folkhögskolan.  Det klassades som grovt olaga hot och polisen tog det på fullt allvar. En piketbuss med poliser arresterade killen i sitt hem samma dag. Mycket oro spreds både inom folkhögskolan men också i övriga verksamheter på Hyllie Park.

  • Be för de direkt drabbade deltagarna och för Hyllie Parks alla berörda personal och föräldrar. På vårt område finns både förskola och grundskola.
  • Be för killen som uttalat hoten och som nu är frisläppt.  Det finns mycket i hans liv som behöver upprättas. Vi har börjat ta steg till försoning och återupprättelse men det är en lång process.

Folkhögskolan har nu sagt upp sina lokaler där vi bedriver SFI i Malmö och ska flytta till nya och större lokaler. Det handlar om 350 studerande och ett 30-tal medarbetare.

  • Be för oss, det är mycket som ska falla på plats med tillfälligt bygglov och en stor flytt inom de närmaste månaderna.

Vi har sedan mars 2015 börjat med en utveckling där vi startar SFI-verksamhet i folkrörelsenära miljöer för att där ge stöd till de studerande att finna vägar att integreras i samhället. Just nu finns vi i Skillinge missionshus i ett samarbete med dem och företagar- och samhällsföreningen. I januari planerar vi för att starta SFI i samarbete med Saronkyrkan i Göteborg i deras centralt placerade lokaler.   Just nu annonserar vi efter ytterligare SFI-lärare i Göteborg.

  • Be att vi ska få sökande till tjänsten som väl passar in i detta uppdrag.

/Per-Inge Andersson, rektor vid Hyllie Park folkhögskola