EFKbön vecka 47, 16-22 november

Angelägna frågor ligger framför Liljeholmens folkhögskola

Anställa bibellärare

Foto Satu Knape

Foto Satu Knape

Att jobba med teologiska utbildningar av olika slag är centralt för Liljeholmen. Bibelkursen i Rimforsa, diakoniutbildning, själavårdsutbildning, bibelskola Livskraft och Församlingsledarakademin på Örebro missionsskola är de teologiska utbildningar vi driver idag. På bibelskolan i Rimforsa avslutar nu Linnéa Åberg sin tjänst och från och med hösten 2016 behöver vi hitta en permanent lösning med en person som bär huvudansvaret för kursen. I Rimforsa finns allmän kurs, musiklinjen, konstskolan och bibelkursen. Det är av stor vikt att det inom varje kurs finns minst en person med en stor tjänst som kan ta ett helhetsansvar för mycket av det som görs på skolan och inte bara sin utbildning och nu står bibelkursen inför ett sådant personskifte.

  • Tacka för allt vad bibelkursen fått betyda i unga människors liv under många år.
  • Be att vi hittar en bra lösning med en bibellärare till hösten 2016.

Möjligheter att ordna boende för asylsökande

Flyktingströmmarna i Europa och till Sverige har inte undgått någon. Dagligen ser och hör vi om fruktansvärda förhållanden på flyktingarnas väg till Sverige men också om vårt lands svårigheter att alltid erbjuda värdiga förhållanden den första tiden i deras nya hemland. Liljeholmen har många fastigheter, som i och för sig inte står tomma, men som skulle kunna förändras till boende av något slag på sikt. Kanske skulle organiseringen av boende kunna ske i samverkan med Östgötamissionen.

  • Be att Sverige fortsätter att ta sitt ansvar i den rådande situationen.
  • Be att Liljeholmen hittar framkomliga vägar för att kunna vara med och bidra till människors boende under en kortare eller längre tid.

/Daniel Bjurhamn, rektor vid Liljeholmens folkhögskola