EFKbön vecka 48, 23-29 november

Angelägna frågor på Örebro Missionsskola

Läsåret är i full gång men med en kärv ekonomi

alt

Vi gläds över våra studenter och att skolan är i full gång så här mitt i läsåret. Skolans liv präglas å ena sidan av en glädje i arbetet där vi får tydlig återkoppling på att det vi gör är viktigt och betyder mycket för många människor. Det ger oss arbetsglädje och tillförsikt inför framtiden. Samtidigt påverkas vi av de besparingar som nu genomförs och att leva under de begränsningar som en kärv ekonomi medför. Samtidigt som vi vill göra nysatsningar och utveckla verksamheten tvingas vi snarare hålla igen och fortsätta göra det vi gör men med mindre resurser. Sammantaget innebär detta flera utmaningar för oss under läsåret 2015/16 där vi önskar era förböner.

  • Tacka för de studenter vi har och allt det goda som sker just nu på skolan.
  • Be att de besparingar som nu genomförs bidrar till en långsiktigt hållbar ekonomi.

Process med breddat ägande

Örebro Missionsskola befinner sig i en spännande process där breddat ägande utreds. Frågan är inte ny utan har funnits med alltsedan den för EFK, Pingst och SAM gemensamma utbildningen Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) tog form för fem år sedan. Nu har denna fråga åter aktualiserats av det nära samarbete som idag finns mellan ALT och Örebro Missionsskola vilket ligger till grund för samtal om att ta steget fullt ut i ett breddat och samlat ägande av hela utbildningen. Samtidigt som det handlar om att än mer samordna och effektivisera det vi redan idag gör tillsammans handlar det också om att skapa kraft och motivation kring en gemensam vision för teologisk utbildning med hög relevans för både församling och samhälle i vår tid. Detta är en spännande utveckling där vi behöver era förböner.

  • Tacka för det goda samarbete som idag finns mellan ALT och Örebro Missionskola.
  • Be för den process gällande breddat ägande som nu ligger framför att den skapar bästa möjliga förutsättningar för att tillsammans utveckla utbildningen av framtidens ledare och pastorer.

/Niklas Holmefur, rektor Örebro Missionskola