EFKbön vecka 50, 7 december – 13 december

alt

Daniel Norburg och Linnea Åberg gjorde nyligen en missionsresa i Asien då de besökte en del av våra missionärer och arbeten i Laos, Kambodja och Thailand. De deltog även i en fyra dagars medarbetarkonferens för alla våra missionärer. i den regionen. På bilden ser ni teamet som jobbar med "Child Protection" programmet i Kambodja. Vår missionär Maria Finnevedsson har varit med och byggt upp det.

Ett arbete i 40 länder

Denna vecka ber vi för vårt stora internationella arbete i 40 länder med 75 utsända missionärer och samarbete med ett 80-tal olika partners såsom samarbetskyrkor och olika organisationer.

  • Tacka Gud för att vi får finnas med och göra skillnad på så många platser utöver vår värld. Vi finns där behoven är stora och utmanande, både andligt och socialt.
  • Tacka Gud för alla våra medarbetare och partners som bejakat Guds kallelse och på olika sätt låtit sig sändas.
  • Tacka Gud för alla våra församlingar, missionsråd och enskilda individer som bär upp detta arbete och ber och ger!
  • Tacka Gud för Bra&Begagnat, Barnhjälpen, Livgivande Företag och Ge för Livet som alla är viktiga insamlingskanaler som möjliggör så mycket av vårt internationella arbete.
  • Tacka Gud för konferensdagen "Allmakt i himmelen och på jorden" i Linköping den 24 oktober som samlade många av våra missionsvänner i rörelsen och som vi tror blev ett viktigt avstamp att bygga vidare på.
  • Be för alla förändringar som nu sker i vårt internationella arbete. Inte minns det som är kopplat till "omtaget" där vi nu arbetar igenom alla våra projekt, arbetssätt och ledningsstrukturer för att lyckas ännu bättre.
  • Be att de besparingar som nu måste göras sker på sätt saker och på rätt sätt.
  • Be för våra regionledare och att våra missionscenter blir de dynamiska platser för mission och sändande som vi önskar. ·         Limassol, Cypern - Europa/Mellanöstern. Jonathan Strömgren tar vid årskiftet över regionledaransvaret efter Billy&Eva-Lena Hellmark. ·         Nelspruit, Sydafrika - Afrika. Andreas&Anneli Dagernäs. ·         Chiang Mai, Thailand - Asien.  Andreas Henriksson och Linnea Åberg. ·         Campina, Brasilien - Latinamerika och Spanien/Portugal. Anna-Maria Jonsson är regionledare som utgår från Sverige. Bertil Ekström är placerad på missionscentret.
  • Be att regeringen inte tar pengar från det internationella biståndet till flyktingmottagande i Sverige. Vi har råd med bägge sakerna!
  • Be att givande och resurserna ökar för vår internationella mission så att vi både kan fullfölja det vad lovat och planerat samt kan börja planera för att expandera.
  • Be att vi hittar vägar att bli mer flexibla i vårt sändande av missionärer och att det missionärsunderhåll som behövs för alla de som vi vill sända ut kommer in!