EFKbön vecka 52-1, 21 december-10 januari

Julkort 2014 EFK

"Nu sträcker vi oss fram emot 2016"

Vi lever i en unik tid där vi ser stora omvälvningar i vår värld. Men vi ser också väckelse; att Guds rike bryter fram på olika sätt. Vi tror att det här är en tid av möjligheter, då Gud utmanar oss att kliva in och ta vara på de möjligheter som det här ger.

Och på många sätt har vi verkligen fått vara med och ta vara på dessa möjligheter under året som har gått. Vi har tillsammans haft en katastrofinsamling för jordbävningens offer i Nepal. Tack för allt ni har gett av gåvor, böner och engagemang in i det.

Vi har också gjort en stor insamling i flyktingsituationen, där vi har haft ett pärlband av insatser nerifrån Syrien, Libanon och upp genom Europa – ända hit till oss som församlingsrörelse. Här ser vi att det finns många församlingar som gör olika typer av viktiga insatser. Vi har också nyligen skickat ut två olika grupper till att vara med och arbeta i flyktingläger i Kroatien. Det är fantastiskt att vi får stå tillsammans i de här olika insatserna.

Samtidigt som detta pågår har vi ju som organisation gått igenom ett omtag – en stor förändringsprocess, där vi både har sparat pengar men också förändrat vår organisation för att nå längre. I detta har vi myntat vårt nya uppdrag som församlings- och missionsrörelse, där vi säger att vi vill verka för en dynamisk rörelse av missionella församlingar som utbreder Guds rike genom att grunda församlingar, träna ledare och tjäna i samhället. Vår förhoppning är nu att vi ska kunna ta spjärn in i det nya året och se det här bli mer och mer förverkligat i vår rörelse tillsammans.

Tack för ert engagemang, era böner och gåvor till vårt gemensamma arbete under 2015. Nu sträcker vi oss fram emot 2016 och ger oss i kast med alla de utmaningar som vi står i, både i Sverige och utöver världen. Vi önskar Guds rika välsignelse över det nya året.

God jul och gott nytt år!

/Daniel Norburg, missionsdirektor, och Josefin Fållsten, programledare för EFKs internationella program

Be och tacka för:

  • Tacka för det arbete som våra församlingar gör bland flyktingar och nyanlända. Be om fortsatt kraft och glädje i det arbetet.
  • Tacka för engagemanget för våra insatser utöver världen under året.
  • Be om mer av Guds kraft, mod och generositet. Be att vi i denna unika tid ska fatta rätt beslut gällande vårt givande, både som individer och som församlingar, så att vi kan fortsätta vara med i både flyktingsituationen i Sverige och arbetet med våra långsiktiga partnerskap och samarbetskyrkor i vårt internationella arbete.