EFKbön vecka 4, 25-31 januari

Sverige som missionsland - be för arbetare till skörden!

alt

Sverigeprogrammet inom EFK arbetar med att ge stöd, träning och inspiration till församlingar och deras medarbetare. Bilden är tagen under en M4-träff, EFKs träningsprogram för församlingsplanterare. Foto: Marcus Fritsch

Sverigeprogrammet inom EFK arbetar med frågor kring församlingsutveckling och församlingsgrundande. Vårt arbete handlar till stor del om stöd till församlingar och deras medarbetare.

Detta görs bland annat genom stöd till nyutbildade pastorer genom vårt basprogram, en mentorsgrupp där man möts för att få stöd och möjlighet till utbyte med varandra samt pastorer med längre erfarenhet. Vi arbetar också för att stödja ungdomsledare i församlingar i det arbete de står i.

Ett annat viktigt område som vi arbetar med handlar om att hjälpa församlingar med att identifiera och rekrytera pastorer till tjänst. Många församlingar i EFK-familjen befinner sig i den situationen just nu.

Vi har en längtan och vision om att se människor komma till tro i vårt land. Vi tror att församlingsgrundande är en viktig strategi i detta. Därför arbetar vi med stöd, träning och inspiration för att se detta ske runt om i vårt land. Sverige är ett missionsland!

Jesus vandrade omkring i alla städerna och byarna, och han undervisade i synagogorna, förkunnade budskapet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor. När han såg människorna fylldes han av medlidande med dem, för de var illa medfarna och hjälplösa, som får utan herde, och han sade till sina lärjungar: "Skörden är stor men arbetarna få. Be därför skördens herre att han sänder ut arbetare till sin skörd.” Matt. 9:35-38

/Staffan Jenemark, Ledarutvecklare Sverigeprogrammet

PS. Vi som arbetar inom EFKs Sverigeprogram är Öyvind Tholvsen, Cahtrine Nygren, Josefine Arenius, Susanne Olofsson och Staffan Jenemark. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller funderingar om EFKs gemensamma arbete i Sverige! Länk till annan webbplats.

Be för:

  • Be att Gud kallar människor som vill plantera församlingar och nå nya människor i vårt land. Flera församlingar funderar på att initiera någon typ av församlingsplantering men det saknas människor, be om arbetare till skörden.
  • Be för vårt arbete med att hjälpa församlingar med att identifiera och rekrytera pastorer till tjänst, att Gud får leda oss i detta arbete. Många församlingar står i sådana processer just nu.
  • Be för våra nya pastorer i tjänst som genom vårt Basprogram får stöttning och vägledning.
  • Be för alla ungdomsledare och ungdomspastorer som nyss har startat upp en ny termin och som sliter med att få ihop aktiviteter, läger och ledarutbildningar. Be om arbetsro, fokus och förvissning om att de får stå i Guds tjänst och vara en del av Hans verk.
  • Be att den nya webbkursen "Leva församling" får ge många goda samtal som leder till utveckling och initiativ när det gäller att vara en levande och relevant församling för både barn, unga och vuxna. Läs mer om kursen på www.efk.se/levaforsamling