EFKbön vecka 5, 1-7 februari

Nyanlända möter Jesus

Korskyrkan Filipstad-Hällefors upplevde under hösten en anstormning av nyanlända. Dels på våra samlingar i Filipstad och Hällefors som vi kallar för Öppen Kyrka med språkundervisning, men även på vanliga gudstjänster. Kyrkan fylldes som aldrig hänt förut. Många ville ta emot Jesus och bli kristna. Några berättade hur kristna i södra Europa visat dem kärlek och hjälpt dem praktiskt under deras flyktväg. På nätterna under sin flykt, där de försökte sova på gatan eller i något skjul, tog de fram bibeln och läste. Några hade drömmar om Jesus. Vi upplevde hur vi fick vara med och ta hand om människor vars hjärtan Gud förberett på olika sätt.

Språkcafe 15 008_webb__

Vi hade under senhösten dop varannan söndag och en vecka hade vi dop både på söndagen och på tisdagens bönesamling. Vi startade speciella bibelgrupper för iranier, afghaner och albaner. Nu börjar vi även med undervisning för eritreaner. Folk från Syrien är mer avvaktande och rädda för att visa sin längtan efter Gud och kristen tro. Man bevakar varandra och några som går till kyrkan blir hotade.

En albansk man som varit evangelist flyttade till Filipstad och började besöka sina landsmän. Vi delade ut ett 50-tal biblar på albanska och gensvaret blev fantastiskt. Cirka 25 personer tog emot Jesus. Nu spred det sig till andra kommuner runt om i Värmland och bibelgrupper bildades i olika hem. Vi förmedlade även kontakter till andra församlingar.

Nu bildar vi ett team som ska besöka asylboenden i Värmland och i Bergslagen. Biblar har köpts in och vi har laddat med böcker, traktater och filmer.

Vi håller nu på att göra i ordning en ny lokal där vi ska ha bibelkurser och även en kurs i företagande och entreprenörskap. Vi vill försöka ge våra nyanlända redskap till egen försörjning och ta till vara nya tankar, idéer och vi tror att Gud vill välsigna de nyanlända, så att de blir till välsignelse för hela bygden.

/Bengt Sjöberg, ordförande och föreståndare i Korskyrkan Filipstad-Hällefors

Be och tacka för:

  • Vi tackar Gud för och ber för alla nyfrälsta, att de ska växa i tron på Jesus.
  • Vi ber för alla som nyss fått biblar och testamenten, att de ska bli efterföljare till Jesus.
  • Vi ber att teamet som vi håller på att forma ska få vara till välsignelse på alla asylboenden runt om i Värmland och Bergslagen.
  • Vi ber också för dem som fått beslut om utvisning och överföring till Ungern, där de blivit slagna och satta i fängelse och endast fått något att äta en gång per dygn.
  • Vi ber för pojken från Afghanistan som blivit utkastad från sin familj för att han blivit en kristen och döpt sig. Migrationsverket tror inte att han blivit kristen av inre övertygelse. Pojken har förlorat allt i livet och har bara församlingen. I Afghanistan, dit han ska utvisas till, har han ingen familj och skulle riskera döden på grund av sin kristna tro.
  • Vi ber också för den kurs i företagande och entreprenörskap som vi ska starta snart. En kurs grundad på kristna värderingar och Bibelns syn på ekonomi och förvaltande. Något helt nytt som vi också fått pengar till av Region Värmland och som vi hyrt en ny lokal för att bedriva undervisning i samt ha mindre bibelgrupper för olika etniska grupper.