EFKbön vecka 7, 15-21 februari

Bild från en tidigare nätverksträff i Falun.

Bilden är från en tidigare nätverksträff i Falun.

Växande församlingar i Västsverige

Under de senaste två åren har vi samlat ledare från ett trettiotal församlingar i fyra olika regioner. Varje församling har en handledare som möter församlingen på hemmaplan. Men viktigast har nog nätverksträffarna varit, där församlingsledningarna har mött varandra. Vi har främst arbetat med frågan om hur vi når ut till nya människor samt frågan om hur vi kan motverka den inre sekularisering som präglar oss.

– Upplägget under nätverksträffarna med korta input och mycket tid för samtal har hjälpt oss med koncentration och fokus där vi avsatt dagar att enbart tala om vad vi vill vara och vart vi vill komma. Det har hjälpt oss att tala om saker som annars hade varit allt för laddat om det varit en eller några få enskilda som fört frågan på tal. För oss har det också inneburit att människor med mer organisatoriska och strategiska gåvor fått komma i funktion, säger Oscar Stålham, pastor i Skogakyrkan i Kungsängen. Församlingen har varit med i Växande församlingar i Mälardalen.

Be för de åtta församlingar i Västsverige som nu är i början av denna process.

/Øyvind Tholvsen, programledare för Sverigeprogrammet – med inriktning församlingsutveckling.

Be för:

  • Be för de sju orter som har församlingar som är med i Växande Församlingar i Västsverige: Skövde, Moholm, Götene, Borås, Karlstad, Ringsbacken och Mariestad.
  • Be att församlingsledarna ska få möta Jesus på sätt som förnyar deras egna liv och deras tjänst.
  • Be att församlingar upplever fördjupning i trons liv i engagemang för Guds rike.
  • Be att flera människor ska komma till tro i under 2016.
  • Be att flera församlingar ska planteras i denna region under åren framöver.