EFKbön vecka 8, 22-28 februari

Många planer för Hyllie Park Folkhögskola

Vi är inne i en nyetablering av folkrörelsenära sfi (svenska för invandrare) i samarbete med Saronkyrkan i Göteborg. Personal är anställda och rekrytering av kursdeltagare pågår.  Saronkyrkan har ett fint upplägg för att erbjuda språkcafé och stöd i etableringen i Sverige till deltagarna.

I Malmö pågår planering för att flytta sfi-verksamheten till nya lokaler i närheten av Swedbank Arena, granne med Stadionkyrkan och Mariaskolan. Många olika pusselbitar ska falla på plats i de nya lokalerna för över 400 studerande och 30-tal personal.

Vi går också in i den avslutande planeringsfasen för ett gemensamt byggprojekt på Hyllie Park, där kyrkan, folkhögskolan och HP diakoni AB planerar att samäga lokaler och bygga ut med ca 1000 kvm.  Enligt tidsplanen ska alla parter ha fattat beslut om detta till mitten av mars därefter följer projekteringsfas av det byggförslag som arkitekt och byggkommitté har arbetat med under delar av 2015.

/Per-Inge Andersson, rektor

Be för:

  • Be för sfi-verksamheten som nu drar igång i Göteborg. Be att Hyllie Park och Saronkyrkan ska nå många personer och få vara till välsignelse för deltagarna.
  • Be att flytten för sfi-verksamheten i Malmö går enligt planerna och be att de nya lokalerna ska fungera bra för verksamheten.
  • Var med i förbön för det gemensamma byggprojektet, att de nya byggnaderna får bli till rik välsignelse på skolan.