EFKbön vecka 11, 14-20 mars

Förändringar och spännande utmaningar för Örebro Folkhögskola

Örebro Folkhögskola har under det senaste året levt under stora förändringar och gör det fortfarande. Politiska beslut på riksnivå har direkt påverkan både positivt och negativt för den verksamhet skolan lever med. Örebro Folkhögskola består i nuläget av tre enheter på tre geografiska platser. På Götabro har vi flera bibelskor, en kursgårdsverksamhet och boende för asylsökande.

I stadsdelen Vivalla i Örebro har vi allmänkurs, fritidsledarutbildningen, studiemotiverande folkhögskolekurs och etableringskurs. I stadsdelen Holmen i Örebro har vi verksamhet som riktar sig till personer som är inne i programmen Fas 2 och fas 3.

Vi har många spännande utmaningar framför oss. Även fortsättningsvis vill vi vara med och ta ett stort samhällsansvar och tydligt finnas med och rusta människor för Guds rike.

/Krister Petersson, Örebro Folkhögskola och Götabro bibelskolor

Be för:

  • Be för personalen - tider av omställningar och förändringar kommer att påverka personalgruppen. Be om rätta beslut.
  • Be för alla våra deltagare i Örebro – be att vi ska vara med och hjälpa människor till en bättre framtid och en meningsfull tillvaro.
  • Be för alla våra deltagare på Götabro – be att vi ska få se ännu mer av Guds rikes kraft och liv på Götabro och i de människor som kommer dit.
  • Be för den spännande verksamheten på Götabro – be att våra asylsökande gäster ska få en riktigt bra tid på Götabro. Be också för de visioner och drömmar som finns när det gäller att utveckla gården på Götabro.