EFKbön vecka 12, 21-27 mars

Påsklilja

Påsken - en väg upp mot korset

Vi går återigen in i en påskhelg, på ett sätt familjärt och traditionstyngt, och på ett annat sätt något som man aldrig får eller kan vänja sig vid. Jesus Kristus går sin väg upp mot korset, genom sista måltiden med sina vänner, mörkret och ångesten i Getsemane och därefter dom och tortyr. Via Dolorosa - en väg upp mot korset, mot död och förnedring…och som paradoxalt nog också är vägen till försoning, helande och liv!

Låt oss denna vecka följa vår Herres väg i bön, tanke och gudstjänst.

/Daniel Norburg, missionsdirektor

Bön

Evige Gud,

Vi tackar dig för att Din Son blev människa och tog på sig lidande och förnedring ända till döden på korset. Hjälp oss att följa honom i tro och lydnad och låt oss med honom uppstå till evigt liv.

Helige Gud,

Tack för att din Sons död på korset har räddat oss från den eviga döden. När ångest drabbar och vi frågar varför du har övergivit oss, bär oss genom mörkret till ljuset i ditt rike. I Jesu namn. Amen.

Psalm

Du går, Guds Lamm, du rena

oskyldiga och milda,

att oss med Gud förena

som förr från Gud var skilda.

Ditt hjärta bar vår sveda

att våra hjärta freda.

Pris vare dig, o Jesus!

(Sv.Ps. 136:1)

Böneämnen:

  • Bed för påskhelgens alla samlingar och gudstjänster i våra församlingar både i Sverige och bland våra samarbetskyrkor ute i världen. Bed om att försoningens kraft och uppståndelsens liv är verksamt! Bed om att många nya människor ska söka sig till kyrkorna denna påsk.
  • Bed för den lidande och förföljda kyrkan i olika delar av världen, att de får kraft och uppmuntran av den Herre som har gått före dem.
  • Bed om att påskens evangelium på olika sätt ska förmedlas till de som ännu inte hört. Både i personliga samtal men också i olika medier och offentliga sammanhang.
  • Bed att vi som rörelse får var trogna vår Herre i allt och att också vi tar upp vårt kors och följer Honom som en korsmärkt kyrka full av hans uppståndelsekraft!