EFKbön vecka 14, 4-10 april

alt

Delar av personalen på missionscentret i Chiang Mai, Thailand, tillsammans med medarbetare från några av EFKs olika samarbetsorganisationer. Matilda Henriksson syns längst till vänster i mittenraden.

Personalen på missionscentret i Asien ser med tillförsikt på framtiden

I Chiang Mai i norra Thailand ligger ett av EFKs missionscenter. Härifrån koordineras EFKs arbete i Asien. Det innebär ansvar för drygt 20 missionärer i regionen, samarbete med och uppföljning av över 30 samarbetsorganisationer och 40 projekt fördelade på 10 olika länder. Vi driver även två SIDA-finansierade regionala program: ett för barns rättigheter och ett mot människohandel. Personligen är jag, Matilda, mest engagerad i arbetet mot människohandel. Ett par dagar varje vecka lämnar jag missionscentret och arbetar som läkare åt offer i sexindustrin hos en av våra samarbetsorganisationer. Det är ett otroligt intressant och varierande arbete, men samtidigt ansvarstungt och intensivt.

En av pojkarna som är offer i Chiang Mais sexindustri blickar ut över staden. Han får just nu hjälp genom Matilda Henriksson och EFKs samarbetsorganisation. Foto: Elliot Glotfelty.

En av pojkarna som är offer i Chiang Mais sexindustri blickar ut över staden. Han får just nu hjälp genom Matilda Henriksson och EFKs samarbetsorganisation. Foto: Elliot Glotfelty.

Det senaste 1,5 året har missionscentret varit underbemannat på grund av kontrakt som löpt ut och föräldraledigheter i kombination med fördröjda rekryteringsprocesser. Detta har tyvärr inneburit att den befintliga personalen under en längre tid behövt arbeta mer än vad som är hälsosamt och långsiktigt hållbart. Nu har dock bemanningssituationen äntligen klarnat upp och vi är i princip fulltaliga på missionscentret igen. Det är ett stort glädje- och tacksägelseämne och vi ser nu på framtiden med tillförsikt och entusiasm! Nu finns förutsättningar för att vi ska kunna lägga den tid och kärlek som vi önskar på detta viktiga arbete.

/Matilda Henriksson, EFKs medarbetare på missionscentret i Chiang Mai

Tacka för:

  • att vi har fått ut familjen Åberg till missionscentret som på ett fantastiskt sätt fyller flera viktiga luckor som fanns här.
  • att Stefan Emilsson, med sin långa erfarenhet, under en period har möjlighet att stötta upp vårt arbete.

Be:

  • att den personal som är trött och sliten ska få fyllas av ny kraft.
  • att den nya personalkonstellationen ska svetsas samman och effektivt kunna arbeta för våra gemensamma mål.
  • för alla människohandelsoffer i Asien och att vi ska ha kraften och visheten för att hjälpa.
  • att vi får vara lyhörda för Guds röst så att allt vi gör behagar Honom.