Bön för situationen på asylboenden

Bön för situationen på asylboenden

Med jämna mellanrum dyker det upp rapporter i media om den ansträngda situationen på många av landets asylboenden. Det rapporteras om motsättningar mellan olika religiösa grupperingar, bland annat nämns hatbrott mot kristna som ett problem.

Samtidigt får vi från olika platser och församlingar i landet höra allt fler vittnesbörd om hur asylsökande, ofta med muslimsk bakgrund, möter Jesus och vill följa honom. Detta är förstås mycket glädjande och ett ämne för tacksägelse! Men, med omvändelse följer tyvärr också i dessa fall ofta förföljelse. Vi får allt oftare höra om nykristna på asylboenden som känner sig utstötta och trakasserade. De blir väckta på nätterna, barn till kristna förbjuds att vara med och leka med de andra barnen, kvinnor som tagit av sig huvudduken då de lämnat islam blir dragna i håret, och i vissa fall hör vi också om hur fysiskt våld förekommer.

Det här är förstås ett problem och en utmaning för våra myndigheter, och för oss som församlingar. Vi behöver många gånger vara beredda att bli den familj eller gemenskap som de tvingas lämna. Men främst är det en skrämmande upplevelse för dem som utsätts. Be med oss för detta!

/Staffan Jenemark, ledarutvecklare med inriktning på mångkultur och diakoni, Sverigeprogrammet inom Evangeliska Frikyrkan

Tacka och be för:

  • Tacka för de som har kommit till tro, och be om beskydd, trygghet och att de får växa till i tron.
  • Be för dem om stöd, förståelse och god hjälp från Migrationsverket och andra myndigheter.
  • Be för oss som församlingar och kristna medmänniskor, att vi får vishet att stötta i dessa situationer på bästa sätt och att vi får vara den gemenskap de behöver för att kunna hålla ut.