EFKbön vecka 20, 16-22 maj

Spännande tider för Hyllie Park Folkhögskola

Folkrörelsenära sfi är nu igång i Saron i Göteborg, fortfarande en viss tröghet att rekrytera studerande.

I höst erbjuder Hyllie Park och June folkhögskolor en kurs i Social entreprenörskap i kyrka och samhälle.  Kursen ska förläggas till Jönköping, Göteborg och Malmö, Vi ser att behovet av denna typ av utbildning är stor utifrån de samhällsutmaningar vi står inför.

I slutat av juni går flyttlasset till våra nya sfi-lokaler på 1600 kvm och då blir vi grannar med Stadionkyrkan och Mariaskolan i Malmö.  Det är mycket som ska komma på plats innan flytten genomförs. Verksamheten ska utökas  och några nya medarbetare ska anställas. Det är en utmaning att finna sfi-lärare.

Nya verksamhetslokaler ska uppföras för kyrkan, folkhögskolan och HP Diakoni AB. Det börjar nu bli konkret när ett av de befintliga husen ska flyttas 6 meter under sommaren för att bereda plats för det nya bygget.

/Per-Inge Andersson, rektor

Be för:

  • Be för sfi-verksamheten i Göteborg att antalet deltagare ska fyllas på
  • Be för den nya kursen Social entreprenörskap i kyrka och samhälle.  Be att vi ska kunna rekrytera studieledare till varje ort och att studerande ska anmäla sig.
  • Be att flytten för sfi-verksamheten i Malmö går enligt planerna och be att de nya lokalerna ska fungera bra för verksamheten.
  • Var med i förbön för det gemensamma byggprojektet, att de nya byggnaderna får bli till rik välsignelse för folkhögskolan och de övriga parter som är inblandade.