EFKbön vecka 21, 23-29 maj

Foto: Satu Knape

Liljeholmen tittar bakåt och framåt

I dessa vårdagar är det fullt fokus på att avsluta det som varit och planera och rekrytera för det som kommer. Många av Liljeholmens utbildningar är ettåriga och avslutet är viktigt både för deltagarna och för skolan. Vad bär de med sig? Vilka tankar och planer är det som blir tongivande för framtiden? Hur är vi med och hjälper till med reflektion och tillbakablick?

När vi tittar framåt så är vi bekymrade för rekryteringen på vissa områden. Vår filial i Linköping lever mycket på våra kontakter med arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen rekryterar till studiemotiverande kurs. Av olika orsaker misslyckas den rekryteringen vilket ställer till problem för oss. Fortsätter den trenden kommer Liljeholmen snart inte att kunna ha kvar en filial i Skäggetorp, Linköping, vilket vore verkligen tråkigt.

Ett annat rekryteringsbekymmer är vår Liljeholmens bibelskola i Rimforsa. På bara två år har antalet ungefär halverats, från 28 till ca 14 deltagare. Det låga antalet är inte hållbart någon längre tid. Vi tror att bibelstudier under ett år i relativt ung ålder är något av det bästa man kan göra och vill ogärna lägga ner bibelskolan. Många är också de deltagare som genom åren valt att fortsätta läsa teologi på Örebro Teologiska Högskola.

/Daniel Bjurhamn, rektor

Be för:

  • Ett bra avslut av läsåret för våra kursdeltagare.
  • En nystart med våra studiemotiverande kurser i Linköping.
  • En Guds ingripande när det gäller rekryteringen till Liljeholmens bibelskola till hösten.