EFKbön vecka 37, 12-18 september

Psykiska ohälsa ett växande problem bland unga

Foto: Josefin Casteryd / IKON.

Foto: Josefin Casteryd / IKON.

Diakonins månad Länk till annan webbplats. i september är ett ekumeniskt samarbete genom Sveriges Kristna Råd, mellan kyrkor och organisationer. 2016 ligger fokuset på ungas psykiska ohälsa.

Idag finns det ett växande problem i samhället med att fler barn och unga inte mår bra – trots detta är det fortfarande tabubelagt och svårt att prata om ämnet och det saknas mycket kunskap om vad olika diagnoser innebär. Tre av fyra barn och unga har antingen själva- eller har någon anhörig som lever med psykisk ohälsa. Sju procent av alla samtal till Bris handlar om suicid och det sker i snitt 8000 suicidförsök per år i Sverige bland unga.

Var med oss och be för diakonins månad och för barn och unga i vårt land!

/Staffan Jenemark

ledarutvecklare med inriktning på mångkultur och diakoni, Sverigeprogrammet inom Evangeliska Frikyrkan

Läs gärna mer och ta del av materialet om ungas psykiska ohälsa på www.skr.org/diakoninsmanad Länk till annan webbplats.

Be för:

  • Be för diakonins månad och oss som kristenhet i Sverige, att vi genom den får ta del av mer kunskap och förståelse för hur vi kan stödja och hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa.
  • Be för oss som församlingar och kristna medmänniskor, att vi får vishet att stötta och bära på bästa sätt och att vi får vara den gemenskap de behöver.
  • Be för de barn och unga som brottas med psykisk ohälsa och som vi möter i våra församlingar, att Gud får möta dem med sin kärlek och sitt hopp.