EFKbön vecka 38, 19-25 september

Bön för dem som möter några av de viktigaste vi har – våra tonåringar i kyrkan!

Foto: Fredrik Lindé

Foto: Fredrik Lindé

I uppstarten av en ny termin är det mycket som händer i våra församlingar, inte minst bland våra ungdomar. Runtom i landet kavlar ideella och anställda ungdomsledare upp ärmarna och ger sig in i arbetet med att ge tonåringar och unga vuxna bästa möjliga förutsättningar för att få möta Jesus och växa i tron på honom.

Utmaningarna är många och våra ledare är ofta unga. Vi som arbetar på Evangeliska Frikyrkans Sverigeprogram får ofta samtal från ledare som bär tunga bördor av ungas självkritik, känsla av otillräcklighet, vilsenhet och psykiska ohälsa. Som församlingar har vi ett stort ansvar att backa upp våra ledare i både bön, omsorg och praktisk hjälp. Fundera på vem av era ledare som du redan idag ska skicka en uppmuntran till på något vis! Och var den här veckan speciellt med och be för dem som möter några av de viktigaste vi har – våra tonåringar i kyrkan!

/Josefine Arenius, Ledarutvecklare med inriktning på ungdomsfrågor, EFKs Sverigeprogram

Böneämnen:

  • Be om självförtroende, vishet och visshet om Guds kärlek för våra unga ledare
  • Be för alla grupper som har dragit igång under hösten, att de ska få bli mer än bara ytterligare en aktivitet i tonåringars redan stressade vardag, att Jesus själv ska ta en central plats i deras gemenskap.
  • Be om mentorer, goda förebilder och soffor att slänga sig i för våra ledare. Be om att många äldre känner en konkret kallelse att på ett tydligt sätt finnas till för våra ungdomsledare.
  • Be för de av våra ledare som möter tyngre utmaningar än de kan hantera i form av självskadebeteenden, ångest och depressioner hos unga. Be om tydlig vägledning för när de ska lämna samtal vidare till andra, om stöttning för det som är för tungt att ta i och om mod att be om hjälp när det behövs.