EFKbön vecka 40, 3-9 oktober

Nyplanterad församling ger hopp i utsatt område

Staden Macapá i norra Brasilien är en delstatshuvudstad och har cirka 450 000 invånare. Det är en stad som inte ligger så långt ifrån platsen där Amazonfloden mynnar ut i havet. Staden har vatten på två sidor och vid hamnen ligger stora båtar som transporterar människor och varor längst med Amazonfloden. Kriminaliteten är hög och folk har knappa resurser. I norra delen av staden finns ett område dit ingen vill åka. Där bor människor i hus på pålar och utsattheten för framför allt barnen är mycket stor.

I det här området planteras en ny församling. Det finns sedan tidigare andra församlingar i området, men ingen, ingen vill arbeta med att förändra situationen för människorna i stadsdelen. Pastor Luiz Neto och hans fru Liliane arbetar på ett annat sätt, de vill hjälpa barnen och deras familjer i området och ge dem nytt hopp inför framtiden. När de berättar om barnens bakgrund och upplevelser så kan man inte annat än att rysa. Är det här helvetet på jorden?

Det är inget enkelt arbete. Resurserna är knappa, men viljan och kärleken finns. När man promenerar genom stadsdelen med Luiz Neto inser man att han har blivit en nyckelperson för alla människor, vare sig de finns i församlingen eller inte. Projektet i Macapá är ett exempel på hur en församling kan välsigna sitt område på ett förvandlande sätt.

/Anna-Maria Jonsson, regionledare för region Latinamerika

Anna-Maria Jonsson

Regionledare Anna-Maria Jonsson har besökt staden Macapá i norra Brasilien, där pastor Luiz Neto och hans fru Liliane ger barn och familjer nytt hopp inför framtiden.

Be för:

  • Be för pastor Luiz Neto och hans team som försöker ge hopp in i hopplösheten.
  • Be för barnen i projektet som blivit utsatta för övergrepp och våld, att de trots allt kan bli hela människor.
  • Be att fler församlingar i Latinamerika ska öppna upp ögonen för de människor som finns i deras närhet och komma ut ur isolering för att betjäna sitt samhälle.