EFKbön vecka 43, 24-30 oktober

Be för region Europa/Mellanöstern: Guds rike växer!

sheik-med-bananer

Den här veckan ska vi tillsammans be för EFKs arbete i Europa/Mellanöstern och vi skulle vilja lyfta upp vårt arbete inom fokusområdet "Församlingsbyggande" speciellt. Det innebär att vi tillsammans med våra samarbetsorganisationer finns med på olika sätt och grundar nya församlingar men också stöttar och bidrar till utveckling i befintliga. En viktig del är också religionsfrihet. En stor del av våra kristna syskon i Mellanöstern lever under förföljelse och för muslimer som kommer till tro på Jesus är det döds- eller fängelsestraff i många länder vi jobbar i. Lyft upp våra medarbetare Kristina och Kamal* och det viktiga arbete de gör för att dessa lagar ska ändras - ett svårt och känsligt arbete.

Samtidigt som vi står inför stora utmaningar i Balkan och Mellanöstern med flyktingkatastrofen m.m. ser vi också att Guds rike växer som aldrig förr bland muslimer. Våra partners som stödjer flyktingar både med nödhjälp och mer långsiktiga insatser som utbildning vittnar om en stor öppenhet för evangeliet. En församling i konfliktens närområde berättar att de har 500 muslimer i bibelstudiegrupper och mer än 500 som står i kö och vill vara med - men ledare saknas. Be för en fortsatt öppenhet, för mer arbetare och för fred och stabilitet i Syrien.

/Regionledaren för EFKs arbete i region Europa/Mellanöstern*

Be för:

  • Serbien - vår pionjärarbetare Jovica* i södra Serbien har startat en församling som vuxit mycket i mognad och överlåtelse. Nu vill vi tillsammans hitta vägar för dem att bli självförsörjande även ekonomiskt för att kunna gå vidare och stötta en ny satsning i Serbien.
  • Algeriet - be för Josef* som är en av ledarna för väckelsen i Algeriet där många nya församlingar grundas bland muslimer. Be också för den bibelskola där ledarna för denna rörelse får grundläggande träning.
  • Ukraina – vår samarbetskyrka i Ukraina har planterat flera tusen församlingar de senaste åren även under svåra omständigheter med krig och politisk oro. Be för fortsatt överlåtelse hos de arbetare vi stödjer.
  • I Egypten besöker vår partner ca 50 000 hem varje år för att sprida evangelium. De startar 200 nya församlingar eller grupper årligen, men har under senaste året fått stora utmaningar ekonomiskt då en stor givare har dragit sig ur Egypten. Be att de finansiella resurser som behövs ska frigöras och att Jesu namn ska fortsätta att proklameras och församlingar planteras.
  • Somalier är en av världens mest onådda folkgrupper. Vi stödjer Faysal* med att nå ut med evangeliet till sina landsmän. Be om beskydd för vår medarbetare och de ca 2000 troende somalier som finns runt om i världen. Be också om öppna dörrar för budskapet om Jesus Kristus till detta sargade folk.
  • Den församlingsplantering i Turkiet som vår medarbetare Henrik* står i har nyligen haft dop. Tacka Jesus för frukt i ett onått land! Be också att den senaste tidens politiska oro ska leda till en ökad öppenhet bland turkarna.

*Av säkerhetsskäl skrivs inte personernas fullständiga namn ut.